keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Viileät ja märät päivät

Nyt on taas parin päivän aikana satanut vettä ihan kunnolla ja siinä sivussa ilmakin viileämpi ja sen kyllä huomaa Mintusta. :( Sen selkä on taas ruvennut oireilemaan ja hevonen on muuttunut jälleen kerran kiukkusemmaksi. Sitten kun taas ilmat ovat lämpimämmät, niin Minttu on ihan eri hevonen. Kummiskin kun saa temppuilut temppuiltua eikä saa tahtoaan läpi, niin lopettaa sit kokonaan ja antaa sit touhuta ihan mitä vaan eikä välitä mitään. Ratsastaessa ei temppuile yhtään, paitsi jos lähdetään aidattomalle käppäilemään, niin siellä sitä vauhtia kyllä löytyy.

Olen nyt parina iltana hieronu Mintun selkää arnikalla ja eilen se oli jo pikkasen parempana eikä temppuilu yhtään. Tänään taas kun vettä sato, niin oli niin kiukkusella päällä kun olla ja voi. :/ Mut kyllä se siitä rauhoittuu kun ei sitä tahtoaan saa läpi. Luulenpa et temppuilu johtuu "johtajuudesta" koska myös laitumella Minttu yrittää pomottaa toista hevosta, mutta se kääntyy toisin päin, koska molemmat haluaisivat olla johtajia.  Minttu tosin joutuu alistumaan ja epäilen et nyt se johtajuuden yrittäminen on tarttunu Minttuun niin pahasti, et se yrittää pomottaa myös ihmisiä, johon se ei mahda mitään. Itse olen tehnyt Mintun kanssa vaikka mitä selvittääkseen Mintulle sen paikan mihin se kuuluu ja myös sen kuka minä olen Mintulle. Siinä vaan menee aikaa ennen kuin se pystyy luottamaan "uusiin" ihmisiin.

Huomenna olis tarkoitus siivota karsina ihan kokonaan, koska eivät ole laittaneet Mintun karsinaan purua sitä mukaa kun sitä on lähtenyt karsinasta. Nytkin oli aika vähän purua just siinä missä Minttu nukkuu, joten ei ole ihmekään, jos jalat vähän turpoilee ja ovat ruvella kun hankaa lattiaan jalkojaan. :( Onneks turvotus on ruvenut laskemaan ja ruvet hävineet, kun olen joka ilta laittanut rupiin helosania ja vielä pintelit jalkoihin suojaks, ettei ainakaan jalkojaan enää hankaa lattiaan, kun menee makuulleen tai nousee ylös. Viimeksi tänään mainitsin asiasta, et AINA joka kerta kun purua lähtee karsinasta, niin sitä mukaa uutta purua tilalle, niin vastaukseksi tuli, et ovat laittaneetkin, mut rupesin oman pääni sisällä miettimään, et mistäs ne ovat sitä laittaneet kun ei ole kohta viikkoon ollut purua. Taidan itse kohta ostaa lavallisen purua, niin saapahan Minttu pehmikettä karsinaan, eikä tarvii "paljaalla" lattialla maata. Näköjään pitää ite ruveta tekemään joka aamu tallihommat, niin eipähän olis totakaan ongelmaa. Mutta jospa ne rupeais ymmärtämään et miksi jalat turvoksissa.

Huomenna olis myös tarkoitus ratsastaa. Tosin pitäs eka irtojuoksuttaa enimmät energiat pois ennen kuin laittaa satulan selkään, koska tarkoitukseni olisi lähteä käymään pienellä lenkillä. Eli tallin lähellä olevalla rantatiellä. Saa nähdä minkälaista vauhtia sitä tullaan rannasta pois. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti