sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Esittelypostaus Rautalammin ratsastuslukiosta

Sain anonyymilta ajatuksen tehdä esittelypostauksen Rautalammin ratsastuslukiosta ja siellä opiskelusta. Ajattelin nyt samalla sen tehdä, kun olen täällä blogissa. :)

Rautalammin lukio on ratsastuspainotteinen lukio, jossa voit 5 ratsastuskurssin lisäksi suorittaa 10 hevoskurssia. Lukiosta valmistut vain ylioppilaaksi. Hevoskurssit ovat vain koulun ohella suoritettavia kursseja, joista voit saada suoritusmerkintöjä. Normaalin lukion tavoin ainekursseja suoritettava 75, mutta ne voi olla myös niitä hevoskursseja, joista jotkin voivat olla vain puolikkaita kursseja. Ratsastustunteja on mm. lukiolaisten sekatunti, joka kestää 1,5h ja 20€ maksava joko este- tai koulutunti. Itse en tiedä miten toi maksu käytännössä toimii, koska käyn ainoastaan lukion tunneilla. Koulussa on myös mahdollista opiskella teatteri-ilmaisua, jossa tehdää näytelmä ja esitellään se yleisölle. :)

Itse olen tykännyt opetuksesta niin koulun puolella kuin ratsastustunneilla. Opettajat ovat omasta mielestäni ihan mukavia ihmisiä, mutta jotkin eivät tykkää tietyistä opettajista. Meidän lukioon on tullut 2 opettajan tilalle 3 opettajaa, joka on hirveästi muuttanut "opiskelutyyliä".

Suosittelen hakemaan opiskelemaan meidän lukioon. :)

Laitan tähän vielä linkkejä mm. esittelyvideoon sekä lukion ja ratsastuskeskuksen sivuille.

Rautalammin ratsastuslukion esittelyvideo
Rautalammin lukio
Rautalammin ratsastuskeskus


Bongasin yhden meidän lukiolaisen blogista paremman esittelyn kuin minun tekemä :)
Rautalammin ratsastuslukio blogi

8 kommenttia:

 1. Ei ne tunnit kyllä mitään maksa vaikkei kävisi lukion 1,5h tunneilla. Kuten tuossa toisessa esittelyssä oli kirjoitettu, jokaisella on käytössää tietty määrä tunteja ja ne saa periaatteessa käyttää miten huvittaa. Ilmaisia tunteja kertyy maksimissaan viiden kurssin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 kurssia on ratsastustunteja eli niitä 1,5h tunteja. Jos ottaa lisä tunteja, niin ne maksavat 20€/h. Lukion tunnit ovat ilmaiset ja noi 1h mittaiset tunnit maksetaan joko kortilla tai käteisenä. http://rautalamminratsastuskeskus.fi/21

   Kuten sanoin, niin en tiedä noista lisätunneista yhtikäs mitään. Normi lukion tunnit ovat 15.30-17.00 ja muut kuin lukion tunnit, niin 17-19.

   Poista
  2. Ja lukion tunnit voidaan korvata muilla tunneilla, jolloin ei sitä maksua tule.

   Poista
  3. Ja edelleen te arvon anonyymit, ne nimet esiin ettei minun tarvii teitä estää kirjoittamasta. Jos haluatte kirjoitella, niin se nimi esiin!!!!

   Poista
 2. Ensimmäisenä vuonna voi käyttää VAIN 1,5tunteja, ei enempää. Olen tästä keskustellut rehtorin ja opon kanssa :)

  VastaaPoista
 3. muutama ystäväni on ykkösellä ja he käyvät viikossa kahdella iltatunnilla, eivät käy ollenkaan lukiotunneilla ja tämä on ok, eivätkä he itse niitä maksa vaan lukion kursseista menee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka. Itse en tiedä noista mitään. Muistelisin, et jos ottaa enemmän tunteja, niin silloin 20€:n maksu?

   Poista
  2. käsittääkseni se noin menee! :)

   Poista