perjantai 29. kesäkuuta 2012

Vauhdin huumaa...

Tänään taas pitkästä aikaa hyppäsin Mintun selkään, kun sain "lainaan" sellaisen vanhan Westonin satulan, jossa on säkätilaa, mutta oli leveä. Laitoin satulan alle teddypehmusteen pehmustamaan satulan kovia ja epätasaisia toppauksia. Satulavyö ei meinannu edes yltää kiinni, kun vastinhihnat siinä satulassa eri pituiset kuin meidän Wintecissä. Vaihdoin samalla kaikki meidän vermeet siihen satulaan, koska kuitenkaan jalustimet eivät olisi oikean pituiset, vaikka hihnoja lyhentäs.

Kun sain varustettua Mintun, niin laitoin lopuksi ötökkähupun päähän, koska oli sen verran taas ötököitä et ei olis ratsastuksesta tullu mitään. Mentiin pitkät alkukäynnit ja sitten muutaman kerran ravattiin pitkillä ohjin. Kun rupesin ottamaan ohjat tuntumalle, niin Minttu tiesi heti mitä rupean tekemään. Alussa Minttu innostu ravamaan liiankin kovaa että selässä oli hankala istua, mutta pikku hiljaa vauhti rupesi tasaantumaan ja malttoi mennä ilman kaahotuksia.

Mentiin suurimmaksi osaksi vaan käyntiä ja ravia sekä pikkasen laukkaa molempiin suuntiin. Kentän molemmissa päissä ratsastin pääty-ympyrät jolloin Minttu rupes kokoamaan itseään tai ainakin se selkään siltä tuntu, kun nousin pikkasen ylemmäks, kuin normaalisti. Ja ravissakin rupesi pysymään muodossa pidemmän aikaan kuin aiemmin. Pystyin löysäämään ohjiakin, niin neidin pää pysyi vähän alhaalla kunnes tajusi, ettei ohjat olekaan tuntumalla.

Lopulta kun saatiin ravikin rennommaksi, niin kokeiltiin sit nostaa laukka. Eihän se meinannu ymmärtää, kun en tajunnut antaa paremmin puolipidätettä ennen kuin sain laukan nostettua. Mut lopulta se sit nousi hyvin, eikä ollut sitten sen kanssa ongelmia.

Kävelin sit vielä vähän aikaa, kunnes hyppäsin selästä alas "kentältä", koska halusin testata et miten käyttäytyy, kun välillä ei tahdo malttaa seisoa paikoillaan, mut se sujui todella hyvin. Mintun hoitaja jatkoi sitten Mintun kanssa kävelyä ja vähän ajan päästä Minttu koko ajan meni "Paskanurkkaan" ja Päivi sit ihmetteli et miks se sinne menee. Sanoin, et anna se olla siellä vähän aikaa, jos se ei siellä liiku. Ihmekkös kun se sinne meni, kun sillä oli "vessahätä" :D
Päivi meinas et ois käynyt aitan ympäri kävelemässä, mutta Minttu ei mennyt kun paarmoja hyökkäs ihan kunnolla Mintun kimppuun. Siinä sitten rupes hermostumaan ja takapää meinas keventyä kokoajan, joten Päivin ratsastus jäi vähiin.

Nyt alkaa urakalla Mintun liikutus, kun neiti on päässy pikkasen lihomaan, mut ei se niin lihava oo mitä viime kesänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti