lauantai 2. kesäkuuta 2012

Sateinen sää

Tämä päivä on ollu taas niin ankea kun vaan voi olla. Minttukin sai pitää vapaa päivän, kun vettä satoi taivaan täydeltä eikä Mintulla ollut loimea päällä. Meninkin katselemaan touhuja, mutta Minttu vaan murjotti katoksen edessä, koska toinen hevonen ei ollut päästänyt sitä katokseen. Kävin välillä olemassa sisällä ja menin taas katselemaan, niin Minttu kaapi ja nuoli maata, joten päätin hakea Mintun karsinasta suolakiven laitumelle. Kummatkin hevoset nuolivat mielissään kiveä, joten jatkossa ostetaan kivi laitumelle kuin syötetään nyrkillinen merisuolaa. Piti myös välillä käyttää hevosia sisällä, kun Minttu täris kylmissään ja peloissaan. Heti kun pääsivät sisälle, niin laitoin Mintulle loimen päälle. Sisällä saivat olla reilun tunnin ja kävin välillä vaihtamassa loimea kun ei kehtaa märässä loimessa pitää pitkään. Kun Minttu kuivu ja lämpes, niin sadeloimi niskaan ja ulos. Sinne se jäi syömään heiniä  ja sitten tossa parin tunnin päästä lähettävä ottamaan sisälle nukkumaan.

Toinen ihan peloissaan ja katso koko ajan ikkunasta ulos.


Menin tallille jo puol kasi ja hevoset vaan mutustivat heinää laitumella. :) Kävin sitten laittamassa valmiiks Mintulle kivennäiset kippoon ja heinää kaukaloon sekä samalla laitoin suokille valmiiks kanssa ruuat ja aamutallilaiselle valmiiksi. Sää ennusteessa luvattiin keskiviikolle sateita, joten suunnitelmani ovat menneet täysin pieleen. Jospa sitten rupeais taas lämpimiä kelejä tulemaan, että kuivuis nurmikenttä ja pääsis ratsastaman.
Kun rupesi hevosten sisälle otto aika lähestymään ja katsoin laitumelle. Tytöillä ei ollut kiire minnekään. Yleensä Minttu on sellainen et kun ei pääse tiettyyn aikaan sisälle, niin rupeaa ravailemaan ja kävelemään katoksen ja veräjän väliä, eikä malta syödä enää ja sitten kun aika ylittyy, niin sitten ei anna ottaa enää kiinni, vaan katsoo hölmönä. Kun lopulta otettiin hevoset sisälle kymmenen maissa, niin huomasin että toinen hevonen oli vähän Minttua taas napsinu :( toinen jälki oli kyljessä ja toinen lautasen kohdalla. Lautasen kohdalla oleva jälki oli n. 5cm pituinen, joka oli pikkasen turvonneen oloinen ja arka. Putsasin haavat ja laitoin siihen hoitavaa suihketta. Aiemminkin ollut jälkiä, mutta aina ne ovat parantuneet hyvin. Olen sanonut tallinomistajalle, että hevoset eivät tule toimeen keskenään ja olisin halunut laittaa Mintun toiselle alalle, mutta se ei käy päinsä. Menee pikkasen hermo tollaseen touhuun. Enkä viitsi tallia vaihtaa, kun se taas stressaa Minttua liikaa. Minttu saa ilmaseksi asua tuolla kunhan välillä hommaan purut sinne.

Okei.. Olen pikkasen väsynyt ja teksti on hyvin sekavaa ja pomppivaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti