tiistai 7. elokuuta 2012

Shoppailua ja kaatosateita

Maanantai:

Kävin viemässä samalla kyydillä satulan postiin, kun tallilaiset kävivät kaupassa. :) Ei olis omaan autoon paketti mahtunut. :) Kävimme myös melkein samalla tulilla Viitasaarella ja sieltä tarttui mukaan:

Halpa ja kätevä 
Pitää kokeilla, et miten rupeaa vaikuttamaan

Tallinomistajan ostokset :)Osti, kun kerroin miten kaikki kehuneet tätä :)
Lisäksi vielä osti Kruusen tervalaastaria.

Meni lähes koko päivä Viitasaarella ja olisin voinut myös sen jälkeen ratsastaa. Enpä viitsinyt sitten sotkee hevosen karvoihin minun ainoaita siistejä kenkiä ja farkkuja. Illalla menin tallille juuri ennen sisälle ottoa, joten ratsastus jäi siltä päivältä kokonaan. :(
Sisälle ottaessa hoidin Mintun kuntoon ja laitoin haavaan betadine-helosan sekoitetta, jonka jälkeen laitoin pintelin jalkaan, että tavallaan hautuu eikä pääse likasia puruja haavaan.

Haava nytten tämän näköinen:

Kyllä se siitä pikkuhiljaa parantuu
Tiistai: 

Aamulla näytti siltä, että vettä sataa koko päivän, mutta ei pitänyt paikkaansa. Oli myös sellaisia pätkiä jolloin ei satanut kun korkeintaan tihkusadetta. Kun sain Mintun varustettua, niin Minttu ravisteli päätään ihan hulluna. En tiedä johtuuko toi pään ravistelu nyt polttiaisista vai hammaspiikeistä. Kun päästiin matkaan, niin vielä muutaman kerran ravisteli ratsastuksen ajan ja sitten lopetti. Kävimme taas vähän ravailemassa ja laukkailemassa rantatiellä ja kävelimme sitten tallin ohi isommalle tiellä ja käytiin taas pikkuinen lenkki siellä kävelemässä. Kun käännyimme ja ajattelin, et mennään vielä tallin risteyksen ohi toiseen suuntaan, mutta se jäi haaveeksi, koska vettä rupesi satamaan kaatamalla ja Mintulle tuli kiire, kun ei kuullu mitään "pohinan" läpi. Siinä sitten jänisloikilla talliin ja varusteet pois ja loimi päälle. Pitäisi ostaa ohutvuorinen sadeloimi, niin voisi aina laittaa ratsastuksen jälkeen selkään, eikä tarvitse ängätä fleecevuorista sadeloimee hevosen niskaan, jossa tulee vielä lämmin. Nyt taas alkaa se loimittaminen, mut onneks Minttu on ruvenut pikkuhiljaa tottumaan loimittamiseen eikä enää äksyile. Tosin turhaa loimittamista yritän välttää, mutta kylmillä ilmoilla loimi laitettava, jos meinaa saada selän pysymään kunnossa ettei jumeja tule. 


Huomenna Minttu saakin pitää taas vapaa päivän, kun eläinlääkäri tulee joko huomenna tai loppu viikosta. Domosedan on haettu apteekista, joten eläinlääkärin soittoa odotellessa. Ko. pasta pitää antaa 30min ennen eläinlääkärin tuloa. Olisi kyllä helpompaa, kun saatas katsottua suuhun ennen kuin raspaa, mutta se ei onnistu kun pitää rauhoittaa. Jospa Mintun sais siedätettyä joskus tosta piikkikammosta. Apua kyllä olis Hevosen Kanssa- kirjasta ja voisinpa joskus kokeilla sitä harjoitusta :) 


Kärsimättömänä kävelee, kun kello lähenee 21.

Piti selästä ottaa kuvaa, niin osaa oikeanlaisen satulan hommata.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti