sunnuntai 26. elokuuta 2012

Juoksutusta liinassa ja irtona sekä kuulumiset

Nyt vasta kerkeän kirjoittamaan blogiin.

Keskiviikko:

Silloin oli tosiaan ratsastustunti ja meillä oli ohjelmassa puomi/kavaletti tunti. Menin ensimmäistä kertaa Iitalla. Se oli kyllä aivan mahtava, vaikka alus testailikin ratsastajaa, eli aluksi piti tehdä pysähtymisharjoituksia, joten kun minä yritin pysäyttää Iitaa, niin se ei meinannu millään pysähtyä, sitten vasta tajusin, et se voisi ehkä pysähtyä istunnalla ja niinhän se teki. :) Sitten kun sain hevosen pidettyä hallinnassa ja ruvettiin aloittamaan tehtävän tekoa. Aluksi me laukattiin pari kierrosta,jonka jälkeen sitten aloitettiin tehtävän teko. Ensimmäisenä meidän piti mennä puomikavalletti, jonka avulla me opittiin hahmottamaan istuntaa esteellä. Meidän piti ruveta  ennen puomia kevyeen istuntaan. Se tuotti minulle vähän hankaluuksia, koska ainoastaan olen tätä aiemmin mennyt kerran esteitä vuoden sisään. Jonkun ajan päästä osasin mennä paremmin. Sitten kun saimme kaikki mentyä puomit, niin sitten menimme punaisella merkatun radan. Sitten kun taas se meni hyvin, niin sitten tehtävä "vaikeutui" ja menimmekin kaikki kolme estettä laukassa. :) Minun ENSIMMÄINEN kerta, kun menen laukalla esteiden yli. :D Tunti meni kyllä ihan hyvin, mitä nyt pieniä virheitä tuli, mutta ne kyllä korjaantuu ajan kanssa. Mm. seuraavalla kerralla yrittävä hartiat pitää rentona ja rinta eteenpäin, sekä ympyrän ratsastettua pyöreeksi eikä miten sattuu. :D Sekä hiukset ovat tällä kertaa letillä, niin eipähän tule TAAS valituksia. Nadja voit lisäillä tosta tunnista vielä jos olen unohtanut jotain :)



Lauantai: Eilen oli kyllä hyvä sää, joten päätin juoksuttaa Mintun satulalla ja sivuohjilla. Kun sain satulan laitettua selkään ja rupesin satulavyötä kiristämään. Tuli sitten huomattua, et neiti on taas laihtunu ja satulavyö jäi löysälle vaikka vyö olikin viimeisissä rei'issä (vyö 120cm), joten sitten kun hommaan sen uuden satulan ensviviikon perjantaina, niin pitää ostaa näillä näkymin lyhyempi vyö. Aluksi annoin Mintun kävellä rauhassa jonkun aikaa, kunnes päätti itse ruveta ravaamaan. Ensimmäisenä mentiin oikeaa kierrosta, jolloin Minttu vaan ravas enkä meinannu saada laukkaa nousemaan millään. Jonkun aikaa se siinä ravas, kunnes otti pari laukka askelta ja siirtyi takaisin raviin. Yritin uudelleen saada nostamaan laukan, mutta ei noussu millään vaan vaihtoi suuntaan vasempaan kierrokseen ja rupesi laukkaamaan. Vasempaan kierrokseen osaa mennä paremmin kuin vasempaan. Pitäs vaan harjoitella ton laukan kanssa. Silloin kyllä rupean työskentelemään ton laukan kanssa kun saan sen satulan hommattua. Minä en tolla satulalla enää ratsasta ikinä, kun kipeytti Mintun selän pahasti. Nyt kummiskin antaa laittaa satulan selkään ilman minkäänlaista kiukuttelua. Ja selkä parempana, kun saanu juosta ja pukitella ilman ratsastajaa, sekä olen hieronnu arnikalla + laittanu selän päälle lämpimän viltin yöksi. Kengittäjä sanoi, että pukkilaukka tekee hyvää selälle, kun se venyttää lihaksia ja jos jonkilainen jumi onkin, niin se aukasee kaikki jumit.

Juoksutuksen jälkeen otin kaikki muut varusteet pois päältä, mutta jätin suitset päähän. Mentiin "kentälle" ja päästin Mintun irti. Lähti heti rauhallisesti hölkkäämään eikä edes energiaa ollut vaihkoiluun. Aina kun lähestyin Minttua, niin arvasi että mitä on tiedossa ja lähti juoksemaan. Jatkoin sitä niin pitkään, kunnes käänsin Mintulle selän ja jos ei heti tullut luokse, niin uudestaan juoksemaan. Jonkun aikaa piti juoksuttaa ennen kuin tajusi mikä tämän homman nimi on. Sain myös Mintun ympyrälle juoksemaan ilman minkäänlaista narua. Kun sain juoksutettua jonkun aikaa ja sitten viimeisellä kerralla käänsin selkäni ja katsoin sivusilmällä, niin Minttu tuli hyvin rauhallisesti minun selän taakse ja pysähtyikin riittävän kauaksi kunnes annoin merkin saada tulla lähemmäksi. Siinä se sitten tuli luokseni ja sain paijata sitä niin paljon kun vaan jaksoin. Sitten kun paijasin sitä ja lähdin kävelemään. Minttu käveli aivan minun takanani ja sitten kun pysähdyin, niin Minttu pysähty heti eikä meinannu rynniä. Turpa oli aivan minun selkäni takana eikä pää ollu minun vierellä. Peruutuksetkin onnistuivat ihan hyvin, vaikka aluksi ei meinannu ymmärtää.. :) Heti kun aikoikin peruuttaa, niin hirmu kehut. Kun kaikki näytti menevän hyvin, niin oli hyvä lopettaa tyytyväisenä. Pesin myös Mintun takajalan, kun ruvennut kunnon rupia tulemaan eikä varmasti lähde millään pois. Kaikki mahdolliset aineet kokeillu ja tuntuu vaan että tulee vaan koko ajan lisää. :/ En ikinä pääse kylmäämään tota jalkaa, jos koko ajan tulee jotain rupia. Ei limapussintulehdus pääse koskaan parantumaan. :( Eläinlääkäri sanoi, että saa ihan normaalisti liikuttaa, mutta kylmäystä 2x/pvä 15-20min. Jos ei rupea parantumaan, niin soitto eläinlääkärille, niin katsotaan, jos sais jotain antibioottia tai jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti