keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kiitolaukkaa ja tippuminen

Päätin vielä illalla käydä ratsastamassa. Alkuun meni todella hyvin, mutta jossain vaiheessa Minttu sai kiitolaukka-vaihteen päälle, eikä auttanut pidätteet eikä mitkään muutkaan (en tiedä mistä se energiansa sai parin tunnin aikana). Siinä sitten yritettävä pysyä kyydissä, mutta sitten kun Minttu rupesi lähenemään pihaa, niin tallinomistaja tuli eteen, ettei Minttu jatkanut matkaansa, koska keskellä tietä oli traktori. Minttu tekikin sitten todella jyrkän käännöksen ja kääntyi tallille päin vieläkin kiitolaukaten. Enhän minä siinä kyydissä pysynyt, vaan lensin kaarella maahan. Makasin vähän aikaa maassa, koska ilmat lähti pihalle. Nousin istumaan, niin itkuhan siinä tuli kun säikäytti pikkasen. Istuin vähän aikaa kunnes päätin nousta ylös ja kävelemään. Silloin tuntui vasemmassa pohkeessa pientä jumia, mutta se vertyi siitä pikkuhiljaa. Menin Mintun luokse, kun se oli juossut tallille toisen hevosen luokse ja riisuin kaikki varusteet ja laitoin sen kentälle juoksentelemaan. Ei tarvinnu paljoa käskeä kun pukkilaukat inahduksineen nousi ja siellä se revitteli niin pitkään kun vaan jaksoi juosta ja sitten kun rauhoittui, niin otin sen pois kentältä.

Nyt yön yli nukuttua, minun oikea jalkani on niin kipeä ja turvoksissa, että pitää tulehdus- ja kipulääkkeitä syödä. Jos jalkani olisi murtunut, niin en minä kävelisi ollenkaan, eli lihas revähtänyt vain. Yleensä kun minulle on sattunut jotain, niin ei ole kyllä yleensä paksujen luitteni ansiosta mikään paikka murtunut.

Nyt ainakin vähäksi aikaa jätän ratsastuksen, koska en voi ruveta könyämään kipeällä jalalla hevosen selkään. Sen ajan touhuillen Mintun kanssa kaikkea muuta kun saan jalkani parantumaan.


2 kommenttia:

  1. Hui :s onneks ei pahemmin sattunu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Ei ole oikein Mintun tapaista tollainen vauhkoominen. :/ Luulenpa, että se kyllästy. Hieroin jonkun ajan päästä selän arnikalla ja tuntu et olis pientä jumia selässä. Pitää se satula hommata ens kuussa, niin ei tarvii tolla epäsopivalla satulalla enää mennä. Tai muuten sopii, mut pehmusteet jos menneet huonoksi, mutta välissä käytän teddyromaania.

      Poista