keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Sadepäiviä ja ukkosilmoja

Nyt Minttu on taas saanu vaan lomailla pari päivää kaatosateiden ja ukkosten takia. Eilen illalla rupesi jyrisemään vaikka ei ollut lämmin päivä ollenkaan. Jostain se vaan sai ladattua virtaa et pääsi purkamaan ne salamoimalla ja jyrisemällä. Hevoset tietenkin ulkona katoksessa, mutta saivat nopean lähdön sieltä, kun ilmeisesti salama oli iskenyt johonkin lähelle maahan. Tai sitten on ollut kova paukku, et hevosetkin säikähtivät sitä eivätkä enää uskaltaneet mennä katokseen.

Yks päivä Minttu kulutti energiansa juoksentelemalla ympäri laidunta varmaan 3km verran. En tiedä mikä siellä oli et piti juosta. Vähän aikaa maltto syödä ennen kuin rupes taas juoksemaan. Juokseminen tarttui myös puhkuri hevoseen, jota ei haitannu yhtään et henkee ahdisti vaan jatkoi riekkumista. Hengitys kummiskin tasaantui todella nopeasti ja hevosetkin rauhoittuivat, vaikka välillä pällistelivätkin metsään ja järvelle päin. Oliskohan hirvi ollu lähistöllä.

Jos huomenna ei sada kaatamalla, niin voisin käydä Mintun kanssa käppäilemässä rantatiellä ilman satulaa. Tosin pitää ottaa toinen ihminen mukaan ettei se lähe ravamaan takaisin, koska en vielä ole päässyt harjoittelemaan ilman satulaa ravia, mutta sitten kun pääsen nurmikentälle menemään, niin sitten olisi tarkoitus mennä ilman satulaa ja ottaa pieniä ravi pätkiä ja sitten käynti-ravi-käynti-pysähdys harjoituksia.

6 kommenttia:

 1. Ihanan kesänen teidän ulkoasu <3! Toivottavasti pääset menemään ilman satulaa. Itekki oon vaan muutaman metrin ravannu Cindyn kanssa, kun sen harjasta ei saa ottaa kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä muutaman kerran mennyt pelkkää käyntiä ilman satulaa. Minttu aina lähtee kiireisesti liikenteeseen, niin siinä pitää olla todella hyvä tasapaino että selässä pysyy :)

   Poista
 2. Miten paljon/usein sä ratsastat Mintulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttua liikutan yleensä 2-4krt/vko vaihdellen. Aina en ratsasta vaan on myös juoksutusta ja kärryillä ajoa sekä kävelyä maastakäsin. Ratsastan yleensä 1-1,5h kerralla. Koulua ei voida mennä kun nurmikenttä märkä ja liukas, joten jos ratsastan, niin se vaan on sellaista edes-takaisin ravailua, laukkailua ja käyntiä, koska ei kerta kaikkiaan vielä voida mennä kauemmaks ilman testailua.

   Poista
 3. Ootko koskaan miettiny että esim. laittasit Mintulle nurmihokit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen harkinnut aikoja sitten, että voisin joskus kokeilla Mintulla nurmihokkeja, mutta en rupea joka kerta venkslaamaan hokkien kiinni laitossa ja irrottamisessa, kun talvihokkien kanssa meinas jo olla ongelma. Kengittäjä laittanut reiättömät kesäkengät jalkoihin, et siinäkin on este ettei voi laittaa hokkeja ratsastuksen ajaksi. Sitten kun ei ratsasta, niin enpä viitsi pitää puhtaana hokin reikiä, vaikka ne puhtaana pysyis mm. "tulpilla"

   Poista