lauantai 21. heinäkuuta 2012

Ratsastelua aurinkoisena iltana

Eilen sitten kävin sittenkin kokeilemassa Minttua tiellä, vaikka aiemmin kirjoitinkin etten pääse ratsastamaan sateen syömän tien ja kentän vetisyyden takia. Tie näytti olevan jo pikkasen paremmassa kunnossa, vaikka olikin vähän sateen syömää, mutta vain toisessa reunassa tietä. Alku meni hyvin, mutta kun rantatien mutka lähesty, niin vauhti rupesi kiihtymään. Kun Minttu oli jo melkein ravissa pyöräytin sen ympäri, mut siitähän se ei tykänny, vaan laitto vaihteen päälle ja lähettiinkin sit kiitoraviin, jonka jälkeen nostin jalkani pois Mintun kyljiltä etten vahingossa anna pohkeita, jolloin ravi vaihtuisi kiitolaukkaan. Siinä kummiskin kävi niin että se lähti kiitolaukalla kohti tallia, mutta en kääntäny tallin suuntaan, vaan jatkettiin eteenpäin ja käänsin sitten takaisin. Näköjään Minttu kärsii eroahdistuksesta, koska haluais olla koko ajan kaverinsa lähellä eikä se enää lähtenyt liikkeelle, vaan jumitti siihen ja olisi vaan halunut mennä takaisin tallille. Siinä sitten pyörittelin Minttua jonkun aikaa ennen kuin päästin sen menemään tallin eteen.

Kun oltiin vähän aikaa oltu harjauspuomilla, niin otin satulan pois selästä ja hyppäsin selkään. Aluksi en meinanut pysyä selässä, koska Mintun selkä on muuttunut hirmuisen paljon. Ei ole enää niin levee, mitä se oli tässä joku aika sitten kun viimeksi selässä olin.
Mentiin kävelemään aidattomalle alueelle taluttajan kanssa, koska en vielä osaa istua kunnolla selässä ilman satulaa ainakaan ravissa ja Minttu on sellainen et se kun innostuu menemään, niin sen ihanassa kiitoravissa ei pysty mukautumaan. Kyllä minä vielä joskus uskallan ravata, mut siihen vaan tarvitaan harjoitusta ja hyvää tasapainoa. :)

Tänään pitäisi testailla suokille kuolaimettomia tai sitten kokeilen olympioita tukiremmin ja deltojen kanssa, koska perus kuolaimet eivät ole hyvät, kun hevonen on kovasuinen. :/ Olisi hyvä saada tolle jonkinlaiset jarrut eikä sitten kuumuis käynnistä liikaa, jolloin joutuu tekemään aika paljon pidätteitä, jotka eivät mene edes perille. Suokki painaa hirveästi kädelle. Epäilen vahvasti, et on niin turta suusta että ei auta minkäänlainen kuolain enää. Kävi myös mielessä, että hevosella olisi piikkejä suussa, kun eivät ole raspanneet hampaita ainakaan kuuteen vuoteen. Ei kuulema oo piikkejä, kun heinäkin katkee hyvin. Pureskelu kuullostaa ihan ihmeelliseltä. Sitä ääntä on sanoin vaikea kuvailla. :/

Minä ja Harkon Pisara keväällä 2012Keskiviikkona on myös soitettu kengittäjälle, joka tulee ensiviikolla joku päivä. Mintulla tosin ei uskalla kovin paljon ratsastaa nyt kun kengät ovat melkein irti. Vasemman puolen takakaviossa on reikä ja pullistuma, joten saa nähdä et saadaanko kengitettyä siitä kohtaa ja mitä kengittäjä sanoo siitä. Epäilen että se reikä on tullut silloin kun on ollut kuivaa monta päivää ja kavio on ruvenut kutistumaan, jolloin se on haljennut ns. keskeltä kavioo. Huomattavasti kaviot ovat kasvaneet hirveää vauhtia, kun on ollut paljon märkää. 

8 kommenttia:

 1. Entä jos kokeilisit laukata ihan täyttä poispäin pihasta? Ja jos ei halua mennä (yleistä Awalle, ettei pihasta lähdetä mihinkään) poispäin pihasta vaan kääntyy takaisin niin pyörität sitä vaan aina takaisin menosuuntaan. Meillä ainakin toi toimii Awan kanssa, enää ei ole niin paha kuin ennen, kun oon vaan jankannu sille ettei sen tahdon mukaan mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totakin voisi kokeilla, mutta rantatie ei ole kovin pitkä et sais kunnolla kiitolaukkaa vedettyä, mutta seuraavalla kerralla kun meen tielle ratsastamaan, niin voin tosiaan yrittää kokeilla tota. Minttu tahtoo välillä olla huono menemään minnekään, kun rupeaa "temppuilemaan", eikä sitten halua lähteä eteenpäin kävelemään, vaan rupeaa sivuttain kävelemään kohti tallia.

   Poista
 2. Joo, ehdottomasti kannattaa kokeilla! :) No olisiko jotain muuta tietä kuin se rantatie? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä sellanen tie, jonka pääsee ympäri. Kerran menin sinne ratsastamaan, niin Minttu meni nätisti tallilta poispäin, mutta sitten kun oltas menty takaisin tallille päin, niin neitipä päätti ruveta peruuttelemaan ja hyppimään pystyyn. Ei auttanu muu kuin tulla itse alas ja taluttaa takaisin tallille. Kentällä ei mitään ongelmaa.

   Poista
 3. entä jos meet sinne uudelleen ja sit jos se rupee hyppimään nii sit vaan voltille käännät sen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää testailla. Viime kesänä peruutti pellolle ja hyppi pystyyn. Nyt vaan on mahdottomuus saada voltille kun vauhti kiihtyy sekunnissa :( Mutta pakko kokeilla ja mahdollisesti kokeilla laukalla mennä tallilta pois päin ettei jää tavaksi et heti kun käännytään tallille, niin pääsee kovaa. On tehnyt siitä asti tota kun se minulle tuli.

   Poista
 4. Okei, kannattaa kokeilla just laukkailla tallilta poiss :)

  VastaaPoista