torstai 2. lokakuuta 2014

Satulan etsintä jatkuu

Taas on jokunen aika kun on viimeksi kirjoitellut tänne. Viimeks taisin mainita, että sain Maxam merkkisen satulan sovitukseen. Kävikin niin, että epäsopivahan se oli Mintun selkään. Kuvasta näette, miten se "istuu"selkään.
1. Satula oli aivan liian leveä 2. Siivet olivat lapojen päällä 3. Säkä ei "istunut" kaaren kanssa sekä oli aivan pitkä.
Nyt siis vieläkin on satula etsinnässä, mutta näillä näkymin minulle olisi tulossa ilmatopattu Wintec 500 sovitukseen. Satula ollut käytössä kaareva selkäisellä suokilla, jolla on kanssa lavat liian takana ja Wintec on istunut sen selkään kuin valettu. Toivottavasti se kävis meidänkin selkään, eikä tosiaan tarviis ruveta ostamaan koulusatulaa, jossa varmasti olisi lavoille liikkumatilaa.

Meillä tosiaan tiistaina kävi taas hieroja ja nyt löytyi uusi vika Mintusta. Ilmeisemmin toinen hevonen oli potkassu nälkäkuopan lähelle, koska oli iso ala lämmin ja turvonnut kohta, myös toisellakin puolella samalla kohtaa. Minttu oli tosi kiukkuinen takapään koskettelusta ja yrittikin sitten monottaa. Eka luultiin, et vika tosiaan on takapolvissa, joka ei ihme olisikaan vaikka olisikin vikaa niissäkin. Sitten hieroja rupes kokeilemaan viimeisen kylkiluun kohdalta, mutta eihän sen läskin alta mitään löytynyt. Nyt vaan loimitusta ja tarpeen vaatiessa eläinlääkäriltä tulehduskipulääkettä, jos vielä on lämpimämpi kuin muualta. Ristiselän kohta oli suht pehmeä, mut jumia siellä vielä oli. Oikean puoleinen lapa täysin jumissa ja eihän se edes taipunu kuin korkeintaan 2 astetta, vaikka normaalisti jalka nousee 90 astetta sivulle päin. Vasemmankin puoleinen lapa oli jumissa, mutta ei yhtä jumissa kuin oikean puoleinen. Lavan alle sai jo pikkasen sormia menemään muttei paljoa. Mutta muuten hieronta meni hyvi. Aiemmin lupasin kuvia hierronnasta, mutten uskaltanut kuvia ottaa vaikka minulla olikin kamera mukana varta vasten, et saan otettua kuvia. :)

Tiistaina meillä kävi myös kengittäjä. Takapään kanssa temppuili jo silloin, mutta onneks saatiin kengät jalkaan.
Toinen sai elää vähän aikaa kengätöntä elämää :)
Viikonloppuna tulee yksi liikuttaajehdokas katsomaan Minttua. Jos kaikki menee hyvin, suunnitellaan yhdessä liikutus, jos innostuu liikuttamaan. Alkuun toki liikutus minun valvonnassa muutaman kerran ja katsotaan miten menee. Jos on yhtään ongelmia, niin sitten on etsinnässä uutta liikkuttajaa. Aloitetaan juoksutuksella ja maastakäsin kävelyillä niin pitkään kunnes sopivan satulan löydän. Pitääkin sitten ottaa käyttöön Mintun hoitopäiväkirja, josta saan lukea sitten hoitajan turinoita, mitä ovat Mintun kanssa tehneet ja onko huomannut mitään erikoista Mintusta. :) 

Mutta eipä minulla muuta. :) Palaillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti