lauantai 11. lokakuuta 2014

Satulan sovitusta ja Mintun juoksutusta

Tänään sit pääsin sovittamaan satulan ja aloitinkin ihan ensimmäisenä mustalla kaarella. Minusta kaari oli aivan liian kapea ja satula olikin aika pystyssä.Seuraavaksi oli vuorossa sinisen kaaren vaihto ja ei ku taas satula selkään ja testailemaan. Satula liikkui sivulle kun heiluttelin sitä ja sekin näytti ettei istunut kovin hyvin selkään. Satulaa toki on pikkasen vara tuoda taaksepäin. Nämäkin sovitukset olivat vaan aika kiireiset enkä tajunut, et kannattas sovittaa satulaa silloin kuin hevonen on perusasennossa, niin kuin tossa ylemmässä kuvassa.


Ja sitten viimeinen sovitus, eli punaisen kaaren asentaminen satulaan. Minusta se oli tähän mennessä hyvä. Pitää vaan nyt huomenna sovittaa uudelleen ja paremmin. Kokeilin myös huovan kanssa ja se pysyi selässä eikä heilunu kuin sen verran mitä nahka heiluu satulan alla. :)


Sovittiin Mintun tulevan liikuttajan kanssa, että tulee kahden maissa, jotta pääsee tutustumaan Minttuun. Otettiin Minttu laitumelta ja otin loimen pois päältä. Annoin Henriikan harjailla Mintun ja putsata jalat. Sitten kyselinkin haluaako ottaa juoksutusvyön vai juoksutetaanko juoksutusavulla. Päädyttiin juoksutusapuun. Siinä sit H laitto suitset päähän ja minä laitoin juoksutusavun ja liinan, jonka jälkeen mentiinkin sit "kentälle". H ei ole koskaan aiemmin juoksuttanut hevosia, joten tämä oli hänen ensimmäinen kerta. Otettiin vaikein suunta, mutta siitä ei tahtonut tulla mitään, kun Minttu vaan halus tulla lähemmäs juoksuttajaa. Myös minun kanssa oli aivan samanlaista vaikka kuinka raippaa paukutteli maahan ja sen myös näki raipasta, kun katkes päästä noin 10cm :D 
Vaihdettiin juoksutus suunta ja kappas ku oikee kierros on helpompi kuin vasen. Siinä sit jonkun aikaa juoksutettiin kunnes rupes tihkua tulemaan. Vähän aikaa taluttelin ja vein harjauspuomille, jossa sit venyttelin jalat. Ehkä pientä muutosta on hieronnan jälkeen havaittavissa. :) Venyttelyn jälkeen Minttu saikin fleecevuorisen sadeloimen niskaan ja takas laitumelle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti