torstai 25. syyskuuta 2014

Kuulumisia taas

Mitäs meille kuuluu? Eipä tässä kurjuutta kummempia. Mintun viime hieronnasta onkin jo reilu viikko ja pienen muotoista muutosta on huomattavissa. Tälläkin viikolla olis ollut tarkoitus hieroa Minttu, mutta tulikin pari muuttujaa matkan varrelle, joten hierontaa joudumme siirtämään nyt ensi viikkoon. Sain myös Thorowgood Maxam yleissatulan sovitukseen, joten se pitää huomenna itse sovittaa ja, jos mahdollista, niin sovitetaan vielä hierojan kanssa paremmin satula. Itse ainakin tykkäsin ko. satulassa istua, kun ratsastin friisillä, jolta satulan ostan. :)
Lauantaina juoksutin Mintun ja otettiin ravipuomit käyttöön. Alkuun ohitti puomit, mutta vähän ajan päästä tajusi idean ja menikin todella hyvin. Harjoiteltiin myös sitä vasempaa kierrosta ja se alkoi sujumaan todella hyvin. Yleensä Minttu on yrittänyt hyökkiä päälle, kun olen juoksuttanut, mutta nyt ei ollut mahdollisuutta kun patistin sen pysymään liikkeessä, eikä enää yrittänytkään luimia ja tulla kohti. :) Laukkaa ei nyt otettu ollenkaan, kun laidun oli märkä ja Mintulla ei ollut takana pitoa ollenkaan. Juoksutuksen jälkeen käytiin käppäilemässä tiellä ja Minttu säikähti, kun tuuli ja kuului pamaus.
Huomenna kummatkin hevoset saavat matokuurin. VIHDOINKIN! Katsotaan häviääkö Mintun kaulalta harjamarron kohdalta turvotus ja juovat.

Nyt olenkin tullut siihen tulokseen, että jos Mintulle löytyy sopiva satula, niin liikuttajaa kaivataan n. 2-3krt/vko joulukuulle asti, mutta tietenkin pidempäänkin, jos Mintun kanssa synkkaa hyvin. :) Toki itsekin ratsastelen kun kerkeen opiskeluiltani.

Laitan lopuksi vielä yhden kuvan ja videon. Heti ku otin puhelimen esiin ja yritin Mintun saada raviin, mutta eihän se ravannu vaan kävellä löntysteli. Sitten kun laitoin puhelimen pois, niin kylläpä silloin nosti ravin ilman käskyä. :D Hassu heppa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti