sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Liikuttajaehdokkaan käynti ja Mintun irtojuoksutus

Lauantai:

Aamulla ennen yhtätoista menin tallille ja heti ensimmäisenä katsomaan, mitä Minttu oli tekemässä. Ihmettelin et mitä se kauempana söi, kunnes oli pakko mennä katsomaan. Minttu seisoi lantakasan edessä ja siitä se naposteli lantaa. Menin hirveellä kyydillä antamaan hevosille heinää ja ottamaan kottikärryt ja talikon ja menin ottamaan lantakasan pois laitumelta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun on lantaa syöny. Ilmeisemminkin johtui siitä, kun ei ollut heinää tarjolla. Annoinkin sit reilusti että saivat viettää heinän ääressä pidemmän aikaa.
Nyt on vahva epäillys, että Minttu on saanut Pisaran kaviosta, kun Pisara oli TAAS potkassu Minttua, mutta nyt oli vasemman puoleisessa lautasessa kengän jälki. :( Ei auta kun laittaa arnikaa vanhemman potkuvamman ympärille ja loimee pidettävä päällä. Nyt onkin ohje saatu, että mieluiten tuulisella säällä loimi päälle, ettei sen selkä menis enempää jumiin, mitä se on. Eihän se koskaan tulisi kuntoon, jos se ei pääse parantumaan. :(
Mutta asiaan... Mintun liikuttajaehdokas tuli sovittuna aikana ja otin Mintun kiinni ja harjauspuomille. Siinä sit pidin vähän aikaa, et pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin. Siinä jonkun aikaa keskustellessamme päätinkin irtojuoksuttaa Mintun, jolloin näkee kuinka käyttäytyy irtona. Näillä näkymin ensiviikon lauantaina aloitetaan porukalla Mintun liikutus. Hyvään saumaan tulee satulakin sovitukseen. :) Minä niin odotan innolla ja toivonkin, että tämä satula sopisi Mintun selkään. Mutta jos ei sovi, niin sitten tosiaan pitää miettiä sitä koulusatulaa. Kun sain Mintun juoksutettua ja otin sen kiinni harjauspuomille ja venyttelin jalat. Oikea lapa on vieläkin aika jumissa, eikä kärsiny kunnossa venyttää sivulle, mutta onnistu se lopulta hyvin ja malttoi antaa venyttää vähän enemmän kuin aiemmin. Jospa saatas lavat auki ja selästä jumi pois. Venytyksen jälkeen laitoin loimen päälle ja takas aitaukseen.

Sunnuntai:

Minttu saa nyt tämän päivän lomailla, kun eilen veteli ihan kunnon spurtteja aitauksessa tuulisen sään takia. Oli kyl todella valpas aina eikä malttanut olla aloillaan. Heinääkin annoin ja otti vaan vähän suuhun ja jatkoi hönttäämistä. Pakko oli eilen kokeilla pitää hevosia eri aitauksessa, koska Pisara on ruvenu taas Minttua potkimaan ja näykkimään takapuolesta. Eihän se Minttu malttanu rauhoittua, vaan vauhkoontu ja spurttaili niin pitkään, et pakko se oli päästää Pisaran kanssa samalle alalle. :( Tänään tallille menin vasta neljän maissa ja huomasin, että Mintulla ei ollu loimea päällä, vaikka tuuli. No pitää sit yöks vetästä fleece päälle, kun meinasin arnikaa laittaa lapoihin ja selkään, sekä potkuvammaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti