sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Ratsastelua

Tänään menin tallille 12 jälkeen. Menin ensimmäisenä "varustehuoneeseen" viemään satulahuovan ja riimut, kun otin ne eilen mukaan ja pesin ne. Sitten menin talliin ja tein samalla Mintun iltapöperöt sekä laitoin vielä pikkasen purua makuualustalle. Menin uudelleen "varustehuoneeseen" ja otin ensimmäisenä suitset ja martingaalin ja lopuksi vasta satulan. Varmaan joudun ostamaan väliaikasesti 125-130cm satulavyön kun tossa uudessa satulassa on sen verran lyhyet vastinhihnat, et joutuu "vänkäämään" vyötä et saa ensimmäisiin reikiin kiinni. Minttu on ruvennut pullistelemaan, mut sit kun antaa olla vähän aikaa, niin sitten saa laitettua enemmän vyötä kireemmälle.

Kun sain varustettua, niin käveltiin jonkun aikaa ja teimme pohkeenväistöjä ja peruutuksia. Sekä pysähdyksiä ja kaarevaa uraa, jonka keskellä pysähdys. Kun sain Mintun kuuntelemaan ja rentoutumaan, niin otin sit ravinostoja, jotka ei meinannu onnistua, kun ei tahtonu olla "energiaa" ravata enempää kuin 1½-kierrosta. Heti kun maiskutin, niin rupes vauhtia löytymään ja ravaskin pidempään. Minun pitää ruveta harjoittelemaan myös ravaamista. En muista, et olenko muistanut kertoa täällä, mut pääsen Mintun kanssa tunneille, joka on hyvä asia. :) Mut tähän päivään vielä. Otin ensimmäisenä oikeaan kierokseen käynnistä laukan ja se onnistui todella hyvin. Aina kun meinas takas raville pudottaa, niin uudelleen pohkeita ja maiskutus, jolloin laukka pysyi pidempään. Kun vaihdoin suuntaa ja yritin nostaa vasempaan kierrokseen laukan. Eihän siitä mitään tullu, Minttukin vaan kiihdytti ravissa, mutta kun teki vaan toistoa, niin kyllä se laukka lopulta nousi ja siihen oli hyvä lopettaa harjoitus. :) Pitkät venyttelyt ja loppu kävelyt ja siinä se. :)

Meille myös tulee 25.11 hierojaopiskelija hieromaan Minttua. Jos tulee toimeen Mintun kanssa ja osaa hieroa, niin toki on tervetullut uudelleenkin, koska tänään tallissa hieroin Minttua, niin se yritti paeta kun oikeaa puolta koski. Onneks rauhoittu kun pysyin rauhallisena ja juttelin rauhallisella äänellä. Haisteli ja katsoi vaan minua ja antoi hieroa. Alkuun tahtoo olla se "testailu", mut se loppuu ajan kanssa. Mut tämä päivä oli kyllä yhtä hymyä :)

Viime viikon keskiviikkona ei ollut tuntia, kun meitä oli vain kaksi ratsastajaa ja opettaja ei pidä kahdelle. Sanoi, et jos ens viikolla on vain kaks, niin pitää sen tunnin :) Mut jos keskiviikontunneilla on jatkossa vaan kaks, niin keskiviikon tunnit perutaan meidän kohdalta ja joudumme vaihtamaan tunteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti