torstai 29. marraskuuta 2012

Aamutalli

Tänään menin ennen yhdeksää tallille ja suuntasin heti ensimmäisenä Mintun karsinaan. Siellä se katseli ikkunasta ulos. :) Nyt oli lantaa normaalia enempi määrä, joka kertoo siitä, että elimistö toimii ihan oikein. Hyvä juttu. Sitten katsoin, et onko heiniä. Neiti oli viskannut kaikki heinät pitkin karsinaa, joten päätin antaa yhden siivun heinää. Uloslasku aika läheni, kävin hakemassa Mintulle sadeloimen kaulakappaleella, koska siellä satoi lunta ja tuuli kovasti. Siinä sit harjasin ja kokeilin kaulalihaksia. Ne tosiaan olivat kivikovat. Seuraava hieronta onkin vasta 22.12, joten sinne asti odotellaan. Laitoin kaulakappaleen sen takia, ettei entisestään menis se kaula jumiin.

Minua ärsyttää, kun hevosia pitää pittee samassa aitauksessa, kun Pisara ajaa aina Minttua. :( Minttu reppana joutuu siirtymään hirveällä kyydillä aina alta pois. Vaikka kuinka ison kasan heinää antas Pisaralle, niin vähän ajan päästä se ajaa Mintun toiselta heinäkasalta pois ja menee itse syömään heinät. Ei anna yhtään Mintun olla aloillaan, vaan pitää aina ajaa se pois. :/ Olenkin sanonut, et tulisivat kyllä paremmin toimeen, kun olisivat eri aitauksessa, mutta vielä ne sinne samaan aitaukseen ne laittavat. Minttu ei oikein tykkää pomottamisesta, vaan kovasti haluais itse olla pomo.

1 kommentti:

  1. laittakaa heinää moneen eri kasaan, vähintään yksi kasa enemmän mitä hevosia. Hevoset kun tuppaa vaihtelemaan niitä kasoja miten sattuu, vaikka siihen pienempään:D Meillä laitetaan heinät ainakin neljää eri kasaan, kun Sara yleensä pomppii kahden kasan välillä, niin ei tarvityse Hanin sitten koko ajan mennä siinä mukana kasalta kasalle :)

    VastaaPoista