lauantai 17. marraskuuta 2012

Ratsastelua lainahevosilla


Aamulla menin kaverin luokse jo ennen kymmentä. Siinä sit hörpittiin kahvia ja oltiin ennen kuin lähdimme ottamaan ensimmäisenä Sisterin kentälle. Juoksutettiin enimmät virrat pois ja sen jälkeen varustimme neidin. Ei meinannu satuloinnista tulla mitään, kun ei satulavyö mennyt kiinni, vaikka satulansovittaja antoikin saman pituisen vyön, kun sovitusaikanakin, mut ei se vaan yltäny kiinni, kun saimme laitettua Veetin vyö, niin se oli ehkä pikkasen pitkä. Tuntui vähän oudolta, kun Sisteri on vielä projekti. Käynti oli kuin olisi istunut laivassa joka keinui edes takaisin. Huomasin, et vyö oli todellakin liian iso Sisterille, kun aina käännöksissä meinasin valua selästä, kun Sisteri kääntyi hyvin epätasapainoisesti ja nopeasti. Mut lopulta se onnistui. Ravaamaan en ruvennut, kun jalustinhihnat olivat minulle liian pitkät, eikä reikiä ollut enää. :/ Jospa seuraavalla kerralla pääsis sit raviakin työstämään.

Seuraavana oli Veetin vuoro. Ajattelimme, et ei sitä tarvii juoksuttaa vaan nousee suoraan selkään. Nooh. Eihän siitä ratsastamisesta tullut mitään, kun herra päätti ruveta hyppimään aina kun otin ravin. Siinä sit oli selässä pysyminen ja hyvinhän se sujui. Tollaset pienet pomput minua haitannu yhtään. :D Kun saatiin juoksutettua, niin nousin uudelleen selkään ja kappas, herra osas käyttäytyä todella hyvin myös ravilla, eikä enää samanlaista pomppimista kun ennen juoksutusta. Juoksutuksessa meinas hyökätä päälle, mut näytin sille paikan, missä sen pitää olla. Loppu testailu. Tässä sit videoo, mut en kaipaa valittamista että, et osaa ratsastaa. Sen tiedän itsekin, mut uusien hevosien kanssa jännityn liikaa ja sen huomaa myös hevosista.


Sisterillä käytetään alkuvaiheessa Olympiaa, koska tyttö ei sen kummempia vielä osaa. Ratsastusta neidillä on vasta pari kuukautta takana ja normaalilla nivelellä ei ole toiminut yhtään. Omistaja saanut nyt Sisterin pysähtymään ja malttoikin todella hyvin. En ymmärrä minkä takia Olympia on jonkun mielestä niin julma kuolain? Toki koulutusvaiheessa se on todella hyvä, jonka jälkeen voi vaihtaa kevyempään kuolaimeen. Mintulla olen itse käyttänyt joskus Pelhamia maastossa. enkä mitään muita vahvempia kuolaimia.

4 kommenttia:

 1. Miks tolla pienemmällä käyettään olympioita? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se on vasta koulutusvaiheessa. Aiemmin ei ole pysähtynyt, mutta nyt pysähtyy jo tosi hyvin.

   Poista
 2. Itse olen sitä mieltä että nuorella hevosella kannattaisi käyttää mahdollisimman pehmeää kuolainta, ja muutenkin ratsastaa pysähdykset istunnalla, ei ohjalla :) Itse en siis lähtisi hevosta alusta asti kouluttamaan, en ole todellakaan niin taitava! Että en ole omalla ratsastuksella pätemässä, oma mielipiteeni vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hevonen ei tosiaankaan ole mikään nuori enää. Valmentaja suosi ensimmäiseksi kuolaimeksi juurikin olympiaa. Ohjat ovat keskimmäisessä renkaassa.

   Poista