sunnuntai 13. toukokuuta 2012

2 vuotta yhdessä

Tasan kaksi vuotta sitten Minttu tuli elämääni. Ensin kävimme katsomassa pari päivää ennen hakua. Minttu valloitti sydämeni. Kun hakupäivä lähestyi, otin töistä vapaapäivän, vaikka se olis ollut muutenkin vapaa, koska oli Helatorstai. Saatiin kuljettaja, joka ajoi koppi perässä. Kun saavuimme paikalle, niin jouduimme odottamaan että yks tyttö tulisi auttamaan lastauksessa. Myöhemmin kuin tyttö tuli, niin pakattiin ensimmäisenä Mintun varusteet autoon, sekä ruuat. Lopulta ruvettiin laittamaan Mintulle suojia jalkoihin. Saatiin kaikkiin muihin paitsi ei oikeaan takajalkaan, kun se rupes sen kanssa leikkimään, joten ei laitettu sit siihen ollenkaan. 

Kun saatiin Minttu lastattua, tosin siinä meni tovi, ennen kuin tyttö asteli nätisti koppiin. Ilmeisesti särki lastausrampin kiinnikkeet, mut onneks saatiin korjattua. Kun kaikki olivat valmiina hyvästeltiin tyttö, jonka jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Laukaan hultoasemaan, jossa pidettiin kahvitauko. Itse en ostanut kuin tehon, koska rupesi tulemaan pikkuinen kiire, kun Minttu kaaputteli ja jyski kopissa. Kun päästiin taas jatkamaan matkaa, niin Minttu rauhoittu, eikä koppi heilunut kun katsoin melkein koko ajan taakse. Kun vihdoinkin päästiin perille ja otin Mintun pois kopista, toinen hevonen rupesi hirnumaan ja hörisemään ihan kamalasti ja Minttu rupes kanssa vastailemaan pienillä hörähdyksillä.


Taluttelin Minttua vähän aikaa uudessa paikassa että se tottuu sit olemaan. Päästin sit irti ja toinen hevonen meni heti aidan toiselle puolelle tutustumaan, mutta Minttu oli vähän toista mieltä ja potkaisi aitaa.. :D Meni jonkun aikaa, kun Minttu tuli juomaan vettä, jonka jälkeen meni taas aidan viereen ja välillä tuli syömään heiniä. Meni muutama päivä ennen kuin uskallettiin päästää hevoset samaan aitaukseen, tosin ei ne kyl sillonkaan tahtoneet tulla toistensa kanssa toimeen. 


Minttu ensimmäisiä tunteja uudessa kodissa.


21.5.2010 Päästettiin Minttu samaan aitaukseen toisen hevosen kanssa, jolloin toinen hevonen yritti haistella Minttua, mut Minttupa inahteli ja heitteli takapuolta ilmaan. Nykyään kyl tota näkyy harvoin.
Joskus osaavat olle bestiksiä.

Ratsastelinkin sit parin päivän päästä ja se oli kyl ihanaa. Luulin, että Mintun askeleissa joutuu pomppimaan, mut olin väärässä. Siellä oli todella pehmeä istua. Myös Mintun hoitaja halusi ratsastaa. Ja se on todella hyvin kehittynyt istuntansa kanssa. Aiemmin on jännittänyt liikaa, joten on mennyt etukenoon, mut Minttu liikkui silloinkin hyvin, vaikka istuikin etukenossa.

Mintun hoitajan ensimmäinen ratsastuskerta Mintulla.
Hankin Mintulle varusteita ennen kuin Minttu edes minulle tuli. Ylhäällä kuvassa olevat suitset ova hööksiltä tilatut. Ihastuin noihin, kun noissa oli timanttiotsapanta. Nykyään Mintulla on kolmet kuolaimelliset suitset ja yhdet kuolaimettomat. :)

Juoksutin myös Minttua, mutta se ei tahtonu kuin kävellä vaikka kuinka yritin patistaa eteenpäin. Nykyään liikkuu paljon paremmin ääniapujen kanssa (Käynti, ravi ja laukka).

Mintun ensimmäisiä juoksutuksia. 
Olemme myös ajelleet Mintulla ja toimii kärryjen edessä todella hyvin. Omistan kahdet kärryt, joista toiset ovat koppakärryt "koppikset" ja toiset muokatut kilpakärryt, jotka ovat puuaisalliset ja rumat (kelta-vihreet) Royalit.Tässä videossa ajaa appiukko, joka halusi kokeilla miten Minttu menee, mut hyvinhän tuo meni. :) Itse vielä jatkoin ajamista. Älkää välittäkö tosta äänestä, kun Mintun hoitaja on aina äänessä kun yrittää kuvailla jotain videoo.. :)


Minttu myös tykkä juosta irtaalleen.. :) Se on sen lempipuuhaa kunnes innostuu liikaa ja nouseekin sit muutaman kerran takapuoli laukassa.. :) Sekä viimeiseksi laitan viime talvisen juoksutus videon, vaikka se onkin jo täällä blogissa.Sori, tuli nyt tällainen kuva-aihenen blogi, mut on se parempi kuin kuvaton.. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti