tiistai 11. syyskuuta 2012

Kuulumisia ja varuste päivitystä

Sori, kun en ole kirjoitellu piiiiitkääään aikaan mitään, kun on kerta kaikkiaan ollut kiire. Koulusta kun pääsen pois, niin heti ensimmäisenä läksyjen teko ja siinäpä se aika tahtookin mennä. Hevoset otetaan sisälle jo kahdeksan maissa, kun ei kerta kaikkiaan tule mitään, kun vauhkoavat liikaa sitten kun pimenee.

Viikonloppuna tehtiin väliaita laitumelle, kun taka-ala kynnetään ja laitetaan uutta heinää sinne kasvamaan. Juoksutin myös Mintun aluks liinassa ja sit vapaana. Huomasinpa, et pitää pienempi vyö ehkä ostaa, kun jää väljäksi vaikka oliskin viimesissä rei'issä kiinni. Tämän hetkinen vyö on anatomisesti muotoiltu 120cm vyö, josta olen kyllä tykänyt, kun se pitää pikkasen paremmin satulan paikoillaan kun perusvyö.

Lauantaina tuli myös viestiä tallivaruste.net:istä, että satula on alkuviikosta tulossa Suomeen, jonka jälkeen satula jatkaa matkaan minulle :) Kauan tätäkin ollaan odotettu <3 Viikonloppuna sitten suunnitelmissa satulan testausta ja sitten koulua. Menen varmaankin samoja harjoituksia mitä ollaan tunnilla menty. Minä en osaa mukamas kulmaan ratsastaa, mutta kyllä se minun mielestä kulmaan menee eikä oikase uraa. Sekä ympyröitä päästään harjoittelemaan, kun minä en niistä saa pyöreitä, kun on ollut mm. esteitä ja kartioita edessä.

Tilasin itselleni uudet ratsastushousut ja kypärän, koska entinen oli liian iso minulle. Nyt ostin kokoo pienemmän ja se on just passeli minun päähän :) Merkkiä en koskaan vaihda, vaan se pysyy HaloRiderinä :) Ratsastushousut ovat Horze Grand Prixit ja ne maksoivat normaalisti 75€, mutta viininpunaiset olivat tarjouksessa, koska poistuu valikoimasta joten maksoivat ainoastaan 30€.

Nyt myös korkeasäkäisen sila on hommattu, niin päästään pellolle ajelemaan :)

Huomenna taas tunti ja saa nähdä et kenellä menen. Nyt olen mennyt Iitalla, Velillä ja Ristolla. :) Risto oli tosi kiva, mut vähän tahmean oloinen enkä meinannu saada sitä liikkumaan. Porukka pelotteli, et kun raippaa olis takamukselle napsauttanu, niin olisi kevyesti perä lentäny, mut onneks se ei minun aikaan pukitellu, kun sain ääni avuilla vauhtia. :D Viime viikolla oli estetunti, tosin mentiin 3 puomin rykelmän yli ja n. 20-30cm ristikko "apupuomilla". Risto ei jaksanu jalkojaan nostella, vaan kompuroi ristikolla ja tiputti puomit. Huomenna olis koulutunti. :) Saa nähdä, mitä me nyt tehdään..

Mutta palaan asiaan taas joskus, kuhan aika riittää taas.

Pitäs tehdä 5-6 konseptisivuinen vertaileva kirjallisuusessee tehdä ja läksyt, sekä aloittaa jo kokeisiin lukeminen. Huoh.. Saa nähdä et mitä tästäkin tulee..

4 kommenttia:

 1. minusta tuntuu että jos sinulle joku sinua kokeneempi esim. ratsastuksenopettaja on noista kulmista ja ympyröistä sanonut, niin silloin niissä luultavasti on jotain parannettavaa! ((:

  VastaaPoista
 2. Sanotaanko nyt näin, että vuonna 2007 tuli oikastua uraa, mutta nykyään pysyn hevosen kanssa uralla ja kulma menee sujuvasti eikä mitään oikomista havaita. Ympyrät on selvällä suomenkielellä sanottu, joten itsekin nään ettei ympyrä ole ympyrän muotoinen, vaan sekasikiö.

  Ja pieni toivomus.. Voisitteko te arvon anonyymit kirjoittaa nimellä ettei minun tarvitseisi taas estää teitä kirjoittamasta. Kiitän!

  VastaaPoista
 3. En halua todellakaan mitenkään loukata, mutta tunnut suhtautuvan kommentteihin aika ärhäkästi... Luulenpa että meillä kaikilla on parannettavaa ratsastuksessa aina ja hankala on uskoa, että kulmat onnistuisi keneltäkään aina oikomatta ja täydellisesti taivutettuna & asetettuna (voithan toki olla tietysti poikkeus-tapaus) Ratsastushan on laji, jossa voi aina tulla paremmaksi ja opettajan palaute & kritiikki on tarkoitettu auttamaan meitä eteenpäin :)

  VastaaPoista
 4. Minä oonkin aika ärhäkkä tapaus.. Olen kyllä herkkä loukkautumaan ja haluan kyllä tarkentaa asiani paremmin kuin olen kirjoittanut ja joku ymmärtää tekstini todellakin väärin. Siinä sitten pitää "oikoo" asiat miten ne oikeasti on. Sanoisinko, että omasta mielestäni kulmat menevät oikein. Sitten kun menen jonkun perässä joka oikoo ne, niin hevonenkin oikoo. Heti kun opettajalle mainitsin kulmaan ratsastamisen, niin sitten se muistutti minua viime kerralla. Nyt ei sanonut mitään. Mutta sen kyllä ymmärtää, kun en ole käynyt vakituisesti tunneilla, mutta nytten olen käynyt 4 vko:n ajan tunneilla, mutta tuntuu ettei niillä opi yhtikäs mitään, kun ns. alkeistason tunteja.

  VastaaPoista