sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Nyt se on ohi (19.12.2014)

Nimittäin opiskelu ja sain lukion suoritettua. Seuraavaa määränpäätä ei ole, joten nyt on aikaa Mintulle enemmän. :) Tosin olen ensi viikolla lähdössä reissun päälle ja viivynkin siellä sitten jonkun aikaa. Sovittiin alkuun et Mintun hoitaja liikuttais Mintun silloin kun Henriikka ei kerkiä. Saa nyt nähdä miten H kerkii ensi kuussa liikuttamaan kun häneltä alkaa koulu. Mutta käy liikuttamassa kun kerkeää ja pääsee.

Mutta mennäänpäs asiaan. Nyt sain hommattua 55cm koulusatulavyön ja sovitin sen tänään. Oli juuri sopiva ja oli hyvin napakan oloinen, joten huomenna sitten kokeilemaan karvasatulaa :) Tänään en vielä karvasatulaa kokeillut selästä käsin, koska teimme pieniä raviharjoituksia.
Ennen kuin rupesin ratsastamaan, tein ensiksi läpyskät kavion ja kengän väliin ettei tilsoja/tieroja tarttuis kiinni kun käveltiin alkuun. Sitten vaan vermeet päälle ja selkään ja "kentälle". Molempiin suuntiin pysähdyksiä keski kohdissa kaikilla sivuilla ja nehän onnistu hyvin, toki alkuun oli jälleen pientä testailua, mutta loppu melkein heti. Tänään oli tarkoitus tehdä vaan käynti-ravi-käynti siirtymisiä kun sain selässä uuden inspiraation. Päätin kokeilla mennä kahdeksikkoo aluks käynnissä ja sitten vähän ravissa ja sehän meni aivan loistavasti :)
Alkuun Minttu meinas ruveta ravin kanssa kaahottamaan pää ylhäällä,mutta sain sen kulkemaan rauhallisemmin kun tein vähän pidätteitä ja tavuttelin jolloin tuntuikin vähän rennommalta hevoselta. Siinä sit mentiin noin tunti ja vähäks aikaa vielä ulos loimi päällä ennen kuin pääsivät sisälle.

Myös ruokintaan tuli muutos ja Minttu ei saakaan heinän lisäksi kuin kivennäistä ja chiaa sekä porkkanaa ja tarvittavat vitamiinit + suola. Peacemaker jätettiin kokonaan pois vaikka ei saanut kuin 2dl/päivä.

Mutta huomiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti