tiistai 15. lokakuuta 2013

Kengityspäivä

Menin aamulla tallille ysin jälkeen ja otin Mintun viereiselle kentälle ja päästin irti. Siellä sai purkaa energiansa, jota loppujen lopuksi ei ees ollu paljoo. Kyllä se yhen spurttipätkän otti ja rauhoittu taas hölkkäilemään. Viidyimme kentällä n. 30min. ennen kuin lopetimme. Teimme maastakäsin käännöksiä ja kokeilimme kumarrusta, jota tosin pitäs vielä harjoitella. Enää oli n. 10min aikaa kengittäjän saapumiseen ja päätinkin sit putsata kaviot ulkona ennen kuin otimme hevoset sisälle odottelemaan. Kengittäjä olikin maltillisesti siihen aikaan kun olikin lupaillut. :) Siinä sit valmisteli kengitystä. Minttu välillä meinas hermostua ja pyörikin sit vaikka olikin kahta puolta kiinni. Sitten alkoikin kenkien irroitus. Ensimmäiseksi kengittäjä otti takaset, koska Minttu on alkuun vähän hankala takajaloistaan. Siinä se yritti vähän aikaa potkia ja riuhtoa jalkaa irti kengittäjän kädestä, mutta rauhoittui heti kun tajusi ettei tossa hommassa ole mitään järkee, joten on oltava kunnolla että saa kengät jalkaan. Kun kaikki kengät saatiin irroitettua, niin alkoikin sit uusien kenkien takominen oikean muotoisiks. Kyselinkin kengittäjältä, et minkä kokoiset kengät Mintulla nyt on, niin ne on 0-koon, mut sit sanoi, et sillon oli 00-koon kengät ku rupes Minttua kengittämään. :o Ihmettelin et miten se on ees mahdollista, kun Mintulla käytetty aina 0-koon kenkiä. Kengitykseen kului loppujen lopuksi aikaa 1½h. Aiemmin menny ehkä joku tunti, mut kengittäminen on tosi tarkkaa työtä, jos meinaa saada siistiä jälkee ja kengät sopivaks kavioon. :) Kengityksen hinnaksi tuli 90€/hevonen. Moni varmaan miettii, et miten noin kallis. No.. Sanon sen nyt, et kengitys ilman tykötarpeita maksais 70€, mut nyt ku laitettiin talvikengät hokeilla, niin yks kenkä + 4 hokkia makso 6€. Tuli siitä nyt kummiskin 4€ alennusta kun normaalisti ois tullu kengitykselle hintaa 94€. :)

Lopuks laitan vielä pienen pätkän videoo aamuiselta juoksutukselta, kun vasta loppu vaiheessa tajusin, et mulla olikin puhelin mukana :D
2 kommenttia:

  1. Hmm.. Jos talvikengitys maksaa 90€ niin ei se kyllä mikää kallis ole! Ihan normi hinta minun mielestäni ammattilaiselta :)

    VastaaPoista
  2. Jotkut ottavat 20€/kengitys, mut ne eivät ole ammattilaisia. Laitoinkin tohon, et jotkut varmaan miettii miks noin kallis. Ei todellakaan tarkoita, että omasta mielestä olis kallis. Mielummin hyvä ja pysyvä kengitys kuin huono kengitys. Yhden kerran kävi yks vanhempi mies kengittämässä, mutta siitä hommasta ei tullut yhtikäs mitään, kun Minttu on tosiaan takaa hankala kengitettävä. Ollut kuulema aina ollu. Mutta tämä nykyinen kengittäjä tulee tosi hyvin toimeen, eikä anna periksi, joten Minttu lopettaa "testailun" ja on tosi nätisti paikoillaan koko kengityksen ajan.

    VastaaPoista