torstai 3. lokakuuta 2013

Hammashuolto

Soitin aamulla eläinlääkärille, kun tuli mieleen, et samalla vois Pisaran hampaat raspata. Mut eihän se oikein onnistunut kun jälkeen päin ruvettiin miettimään. Pisaralla puhkuri ja rauhoitettu hevonen sekä puhkuri ei ole oikein hyvä yhdistelmä, joten ei otettu sitä riskiä jos sattuu jotain tapahtumaan.

Eläinlääkäri tuli n. 13.30 ja itse olin ajelemassa tallille kunnes ell soitti, että missä olin tulossa. Sanoin, et olen kohta tallilla. Kun saavuin tallille, niin siinä sit puhuttiin Mintun karsinan korkeudesta, joka on todella matala eikä vastaa standartien mukaiseen mittaan. Tulikin sit heti suunnitelma, et Minttu vaihtais karsinaa ja Pisaralle tehtäis heinälatoon ulkokarsina, joka vois olla ihan hyvä puhkurihevoselle.
Samalla juteltiin niitä näitä kun ell laittoi rauhoitetta suoraan suoneen. Minttuhan sit örähti ja pomppas pikkasen, mut nopeesti asettu ja antoi laittaa rauhassa rauhoitteen. Ell katsoikin heti purennan, joka näytti aluks epätasaiselta, mutta leuka olikin vinossa. Sitten katsoimme uudelleen, niin oli tosi tasainen purenta. Sitten vaan suunavaaja suuhun ja naksauttamaan auki. Ell katsoi hampaat läpi ja huomasikin, että oikealla alhaalla aika edessä oli aika iso piikki, joka oli ilmeisemminkin haitannu paljon syömistä, kun piikki osunu kieleen. Sekä vasemmalla ylhäällä oli pieni piikki. Toimeenpide ei kestänytkään kovin kauan ja päästinkin sit Mintun karsinaan selviämään kännistä. Oli niin raasun näköinen.

Jonkinlainen pohja piirros tallista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti