lauantai 31. elokuuta 2013

Peltorallia ja tiellä käppäilyä

Näköjään on ollu taas kiirettä etten ole kereny kirjoittelemaan tännekään viime kerran jälkeen. Lauantaina en kyennyt ratsastamaan yhtään kun oli vielä niin kipeet jalat ettei ratsastamisesta olisi tullut yhtikäs mitään, mutta sunnuntaina päätin nousta selkään vaikka vähän tuskallista meinasi olla. Kävimme vaan käppäilemässä pellolla koska ei kertakaikkiaan voinut kuvitellakaan kipeillä nilkoilla keventää eikä muutenkaan edes olis kärsinyt. Alamäkien kävelykin tuotti tuskaa jalkoihin ja olisi voinut hetkellä minä hyvänsä lähteä alta kun notkahti aina kun astui.

Tänään sit taas nousin selkään ja aluks meinasin et oltas menty "kentälle" käppäilemään, mut ei Minttu sinne mennyt. Teki vaan stopin ja jäi paikoilleen. Jos olisin pakottanu menemään sinne, niin olis vaan steppailut ja peruutellut. Menimme sitten pellolle ratsatatelemaan ja siellä käyttäytyi tosi hyvin. Kävelimme jonkun verran ennen kuin otin ravin. Ravi oli hallittua eikä kaahottanut yhtään "vastapäivää" kierrokseen. Kun vaihdoin suuntaa ja menimme "myötäpäivää", Minttu rupes lyömään kavioita yhteen ja oli paljon nopeampaa ravia. Näköjään pitää vaan harjoituksia harjoitusten perään mennä enemmän toiseen suuntaan et sais etupainoisuuden menemään enemmän takaosaan. Kun päätin helpompaan suuntaan nostaa laukan, niin se oli tosi hyvä sekä oli todella rullaavaa ja rupes pikkuhiljaa hakemaan muotoa, jolloin sai todella paljon kehuja. Toinen suunta oli taas yhtä hel*ettiä, kun laukka vaan kiihtyi kun yritti saada nopeesti jalkoja alle ettei kumahda kasaan. Oli kyl tosi upee tunnelma kun meni yllättävän hyvin vaikka toinen suunta oli ongelmallinen. Aluksi epäilin et sähellys johtuu raipasta, mut luulen et johtuukin etupainoisuudesta. Jos ei ole raippaa, niin rupeaa testailemaan, mut sit ku on raippa, niin menee tosi hyvin, mut toiseen suuntaan se sit oikein säntää menemään ja joutuu sit tekemään enemmän pidätteitä et sais jotenkin edes hallittua ravia ja laukkaa.
Kun lopetimme peltorallin, niin menimme tielle pikkasen käppäilemään. Pihasta kun pääsin tielle, niin otin ravin ja se oli tosi rauhallinen eikä kiire minnekään. :) Vähän matkaa ravattiin kunnes käännyttiin takas tallille ja kävellimekin sit ihan pihaan asti ilman ongelmia. :) Mä vaan niin tykkään tosta tammasta vaikka välillä onkin aika tempperamenttinen ja "äksy" <3

Huomenna taas uudelleen menemme pellolle ja varmaan joutuu putsit laittamaan etusiin ettei löis taas kenkää irti jalasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti