torstai 4. huhtikuuta 2013

Seuraa johtajaa yms.

Taas on ollut blogissa hiljaista kun ei ole ollut mitään kirjoitettavaa. Olemme Mintun kanssa puuhailleet nyt maasta käsin, kun toi minun olkapääni ei rupea parantumaan. Myös satulaa olemme testailleet ja huomasinpa että Mintun selkälihakset ovat tipahtaneet pitkän saikun jälkeen. :/ Nyt kun rupeaa kenttä olemaan siinä kunnossa, et siinä voidaan ruveta menemään, niin ratsastus muuttuu 2 kerrasta 3-5krt/vko. Olen tässä nyt etsinyt ihmistä, joka voisi tulla liikuttamaan Mintun, mut aina kaikilla on kiirettä että ei kerkeis. Kuhan itse saisin ton olkapään kuntoon, niin toki liikutan Mintun sitten itse.

Toissa viikonloppuna juoksutin Mintun taas pitkästä aikaa ja edelleen vasenkierros tuottaa hankaluuksia. Ei haluais millään mennä vasempaan kierrokseen, vaan aina pitäs päästä oikealle kierrokselle. Kun olen pakottanut olemaan vasejmmalla kierroksella, niin varsinkin laukassa perä rupeaa nousemaan ilmaan ja tipahtaa melkein heti raville. Oikeampi kierros on helpompi ja laukkakin nousee pelkän ajatuksen voimalla. Tai siis minun ei tarvitse kun sanoa "laukka", niin nousee heti todella nätisti eikä enää lisäile ravia ja vasta muutaman raviaskeleen päästä nosta laukkaa. Minttu kyllä osaa käyttäytyä todella hyvin myös juoksuttaessa.
Näköjään en enää koskaan saa Minttua edes irtojuoksuttaa kun eivät luota siihen, että Minttu pysyis jaloillaan. Ois kait se sillonkin pysyny, mut kenttä oli jäässä ja jaloissa korkeat tierat, jonka seurauksena kaatui ja jalka aukes :/

Viime viikonloppuna sit puuhasteltiin maastakäsin. Teimme mm. seuraa johtajaa harjoituksia, peruutuksia ja väistöjä ja lopuks yritettiin mennä lumihankeen. Aluks Minttu kaaputti lunta ennen kuin uskalti astua vähän matkaa hankeen. Siinä sitten seiso vähän aikaa ennen kuin tuli "hätä" ja hyppäsi pois. En tiedä minkä takia se ei hankeen uskalla mennä. Toissa talvena saimmekin käydä ihan pitkän aikaa hangessa mutta viime talvena ei sit enää mennykään. Lauantaina teimme ilman minkäänlaisia apuvälineitä ja sunnuntaina oli sit riimunnaru kaulalla ja raippa. Raipan kanssa sain tehdä kaikkee eikä Minttu välittäny siitä mitään. Liu'utin raippaa selkää pitki, mahan alta, takajalkoihin, etujalkoihin. Sitten laitoin raipan pituussuuntaan ja sain Mintun väistämään takaosallaan. Se sujui todella hyvin myös toiseen suuntaan. Myös "pohkeenväistö" onnistui hyvin :) Otin riimunnarun käteen ja Minttu tulikin sit mielellään perässä. :D Kävelin lumihankeen ja Minttu tuli perässä. Siinä se seiso niin pitkään kun minäkin seisoin ja yritin saamaan Mintun pidemmälle hankeen porkkanalla :) Sieltä se tulikin ja yritti kurotella porkkanan perään :D Kun lopulta annoin "periksi" ja palkitsin Mintun porkkanalla ja sitten kun annoin luvan lähteä niin lähti rauhallisesti :)

Katsotaan, jos ens viikonloppuna pääsisin selkään. Mennään pelkkää käyntiä näin alkuun, kun kenttä on niin jäässä ettei siinä voi enää tehdä mitään ilman kaatumisia.

Minttu ei oikein meinannu kiinnostaa mikään muu kuin aurinko :D

2 kommenttia:

  1. Eka sanot, että kenttä on hyvä ja sitten sanot että se ei ole hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietääkseni kirjoitin, että kun kenttä RUPEAA (vaikka voisin kirjoittaa et rupeaisi) olemaan siinä kunnossa et siinä voisi ruveta menemään. Eli tässä vaiheessa kenttä on jäinen ja epätasainen jonka takia ei voi mennä kuin korkeintaan käyntiä.

      Poista