lauantai 6. huhtikuuta 2013

Auringonpaistetta ja ratsastusta

Tänään oli aivan mahtava keli. Menimme poikakaverini kanssa kylän kautta tallille, kun kävin ostamassa mellasankon. Oli myös tarkoitus ostaa uusi Peacemakeria, mutta sitä ei juuri tällä hetkellä ollut saatavilla. Kun saavuimme tallille, niin menin heti Mintun luokse kun se olikin harjauspuomissa kiinni kun olivat Pisaraa liikuttaneet. Poikakaverini siskon mies oli ratsastanut Pisaralla. Oli vaan tokassu sanoo, et tulipahan tämäkin koettua kun ei ole koskaan aiemmin ollut hevosten kanssa tekemisissä. :) Siinä sitten samalla harjasin Mintun ennen kuin laskin sen "kentälle". Minttuhan nyt tarhaa yksin, kun ei voida pitää hevosia talvisin samassa aitauksessa ilman kinaa. Jos laittas kummallekin omat kasat heinää, niin Pisara AINA ajoi Mintun pois kasoilta vaikka olivatkin kauempana toisistaan. Nyt Minttu saa ainakin rauhassa syödä heinänsä eikä tarvitse sitä pelätä, että Pisara tulis häätämään hänet pois heinien luota.

Tossa ennen neljää otin taas Mintun kiinni ja rupesin sitä varustamaan. Aiemmin Minttu on protestoinut satulavyön kiristämisestä, mutta nykyään antaa ilman ongelmia laittaa sen kiinni. Kun sain varusteet päälle ja lopulta vielä vyötä kiristettyä ennen selkään nousua, jonka jälkeen menimmekin sit käppäilemään "kentälle" joka on sellaisessa kunnossa ettei siinä kovin kummoista voi tehdä. (Lingottu, jonka seurauksena lumi on tiivistynyt ja nyt kun aurinko paistaa siihen, niin siinä on paksu kerros jäätä.) Suurimmaks osaks mentiin vain käyntiä, mutta pitihän se muutama pikku pätkä kokeilla ravia. Minttu innoistui siitä. Yhdellä suoralla oli pikkasen parempi kohta, niin kokeilin, et osaako Minttu nostaa laukan, kun sanon "laukka". Hämmennyin kun samantien nousi laukka. :D Sitten kun kokeilin ääniavuin siirtää Mintun raviin, niin sepä ei onnistunutkaan, joten jouduin tekemään pidätteen ja vetämään vatsalihakset sisäänpäin ja olla sen aikaa hengittämättä kun pysähtyi :D Löntysteltiinkin sit loppuaika ja mentiin takaisin harjauspuomille. Siinä sit ekana löystytin vyötä ja sitten otin suitset pois päältä ennen kuin otin kokonaan satulan pois selästä.
Lopuks Minttu sai mellavettä, jota se ei ole koskaan aiemmin minun aikaan saanut. Maistoin itse sitä vettä eikä siinä maistunut makea yhtään. Annostus: ½-1dl melassia 10-12l veteen. Jotkut käyttävät enemmän ja jotkut vähemmän.

Huomenna olis taas tarkoitus ratsastaa ja katsotaan, et mitä siinä kentällä oikein voidaan tehdä. Ja sitten kun siitä sulaa lumet kokonaan pois, niin sen jälkeen siinä ei voikaan mennä pitkään aikaan, kun on märkä ja sit menee pilalle koko laidun.

1 kommentti:

  1. Kirjoitat aina niin aidosti ja totuudenmukaisesti! Kiva lukea välillä tällaistakin, ettei kerrota vain hyvin menneistä asioista :)

    Haastoin sut mun blogissa hyvän mielen haasteeseen: http://nelistelya.blogspot.fi/2013/04/2-haaste.html

    VastaaPoista