torstai 28. helmikuuta 2013

Hiljaiseloa blogissa

Niin kuin huomaatte, niin ei ole tullut pitkään aikaan minkäänlaista postausta. Tässä on ollut vähän kaikenlaista, jonka takia en ole kerennyt kirjoittamaan.

Ratsastamaan ei ole päässyt kun a) olkapää on paskana ja b) kenttä on niin epätasainen.
Toivottavasti nyt kenttä olis tasoitettu ja pääsis ratsastamaan. Juoksuttaessa meinas olla jo hankalaa kun Minttu kompuroi välillä, mut yritin etsiä pikkasen tasasempaa kohtaa kentästä. Tuli huomattua, et Minttu ei toimi ilman raippaa yhtä hyvin kun raipan kanssa. Alkuun kävellytin ympyrällä, mutta tuli aivan liian lähelle minua, joten jouduin ottamaan raipan käyttöön ja sen jälkeen pysy omalla puolella. Siinä sitten kävellytin vielä jonkun aikaa ennen kuin annoin nostaa ravin. Minttu olis halunu vaihtaa heti suuntaa, mutten antanut vaan jatkoin maiskuttelua. Minttu on hankalampi oikeaan kierrokseen kuin vasempaan. Oikeassa kierroksessa rupeaa sitä vauhtia tulemaan liikaa ja sen jälkeen rupeaa innostumaan = pukkilaukkaa.
Seuraavaks otettiin vasenkierros ja annoin muutaman kierroksen ravata ennen kuin annoin luvan nostaa laukan, kun sanoin "laukka", niin Minttu samantien nosti laukan. Yleensä se on ravannu ekan "laukka"-sanan aikana, jonka takia olen joutunut muutaman kerran sanomaan ja maiskuttelemaan ennen kuin on ruvennut laukkaamaan. Siinä se nätisti laukkas muutaman kierroksen, jonka jälkeen yritin jälleen kerran käskyillä saada sitä raviin, mut ei onnistunut. Pitää vaan harjoitella, niin voisi joskus vielä onnistuakin. :) Kun sain juoksutettua, niin menimme harjauspuomille ja Minttu saikin päälle villaloimen, kun oli sen verran kosteen oloinen hevonen.





Viime viikonloppuna teimme taas maasatakäsittelyä sekä jalkojen venytyksiä. Huomasin, et Mintulla on sen verran lavat jumissa, et pitää tehdä kaiken maailman harjoituksia maastakäsin, et saa lavat auki. Teimme mm. pohkeenväistöjä ja peruutuksia. Jalat vennyttelin niin eteen, taakse kuin sivullekin, jolloin se aukasee jumeja lavoista. Harjaustilannekin on ollut nyt toisenlainen kuin aiemmin. Aina kun on harja osunut johonkin kipeään kohtaan, niin se on näyttänyt sen et siihen sattuu. Sitä mukaa olen yrittänyt hieroa parhaani mukaan ja nyt harjatessa seisoo nätisti paikoillaan eikä yritä näykkiä tai purra, mitä se on aiemmin tehnyt. Kengityskin oli sujunut ongelmitta. Yleensä takajalat ovat olleet hankalat kengittää, mutta nyt oli antanut kengittää hyvin. Testasin kerran juoksutuksen jälkeen miten korkeelle antaa nostaa takajalkaa, niin yllätyin kun sain nostettua yllättävän korkeelle. Sekin selittää sen et minkätakia se ei oikein niitä jalkoja anna nostaa hyvin korkeelle. Sillä on takapäässä jotain hämminkiä, kun nostaa jalan korkeelle, niin se rupeaa repimään sitä pois, eli ristiselässä on kipua. Se kyllä paranee ajan myötä, kun vaan malttaa hoitaa.

Ei oikein tykkää kuvauksesta :D

Jonkinlaista rakennetta Talvi 2013

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu! http://kami-samamylittlepony.blogspot.fi/2013/03/yhdentoista-kysymyksen-haaste.html

    VastaaPoista