keskiviikko 30. tammikuuta 2013

26.-27.1.2013

Blogi on nyt viettänyt pientä hiljaiseloa, kun eipä oo oikein tapahtunutkaan mitään sen erikoisempaa. Edellisenä viikonloppuna kävin pikaseen kävelemässä Mintun kansa kentällä ja ravailtiinkin pikkasen, kunnes sitten viime lauantaina otettiin harjoitukset uudellen ja otettiin ympyrällä ravia molempiin suuntiin. Vielä ei laukkaa otettu mukaan, kun kummiskin on ollut melkein 2kk saikulla vammansa takia. Nyt jalka on parantunut ja liikuntaa voidaankin sit pikkuhiljaa ruveta lisäilemään. Hankeen meillä ei oo mitään asiaa, kun on tullu huomattua ettei Minttu suosiolla sinne menis. Yritin kentän toisen reunan hankeen mennä, mut Minttu rupes pakittelemaan vaikka yritin kuinka. Minttu on tosiaan niin herkkis ettei sitä kovin kauan pysty komentelemaan eikä passittamaan, muuten suuttuu ihan kunnolla ja rupeaa temppuilemaan kahta kauheammin, kun komentaa. Minttu myös yritti mennä suoraa päätä harjauspuomille. Kävimme siellä kääntymässä ,mutta minä en vielä lopettanut ratsastusta, joten patistin Mintun menemään takaisin kentälle ja pysymään siellä niin pitkään kuin minä haluna. Muutamaan kertaan se yritti tehdä samoin, mut sain sen käänneettyä pitkän suostuttelun jälkeen takaisin kentälle. Siellä sitten ravailtiin ja käveltiin. Tosin kenttä on aika epätasainen, jonka takisa siellä ei kovin kummoista voi tehdä. Pitäsi taas ottaa lingolla ja tasoittaa kenttä (siellä täällä lumipaukkoja ja -kasoja). Mentiin suurin piirtein puol tuntia, kun lopetettiin ratsastus, että toinen hevonen pääsee töihin. Siinä sitten kun sain Mintun hoidettua, niin piti pitää harjauspuomilla niin pitkään että toinen hevonen tuli rekiajelulta. Pisaran hegitys on ruvennut tasaantumaan eikä se enää pumppaakaan niin pahasti mitä se aiemmin. Myös hengitys tasoittuu ajon jälkeen samalla tavalla kuin terveilläkin hevosilla. Kun saivat Pisarankin hoidettua, niin laskettiin hevoset sisälle. Mintun etusessa oleva jälki on pikkuhiljaa ruvennut parantumaan ja putsasin sen vedellä ja laitoin siihen Vetramil-voidetta. Seuraavana päivänä katsoin jalkaa, niin siinä oli "kuori" lähtemässä irti ja rupesinkin katsomaan sitä tarkasti, niin siinä oli purua ja heinää. Siinä sitten rapsuttelemaan varovasti ettei rupea verta vuotamaan.

Sunnuntaina sitten oli vuorossa maastakäsin harjoituksia, kun en oikein kärsinyt olkapääni takia ratsastaa, kun lauantaina hyppäsin selkään, niin joutuu "repimään" tolla oikeella kädellä itsesä satulaan, joka sit vaurioittaa tota olkapäätä. Ensimmäisenä menin kentälle Mintun kanssa ja käskin Mintun ruveta seuraamaan. Se seuraa tosi hyvin ja pysähtyy myös taakse silloin kun minä pysähdyn. Teimme myös peruutus- ja väistämisharjoituksia. Aluks väistätin takaosaa molempiin suuntiin. Minun ei tarvii kuin osoittaa lautasta, niin Minttu rupeaa väistämään. Joskus käytän "väistä" sanaa karsinassa tai harjauspuomilla. Toinen puoli tahtoi olla vähän hankala, mut kyllä sekin onnistui hyvin muutaman toiston jälkeen. Etuosalla väistättäminen ei vielä ole Mintulla hallussa. Se ei ymmärrä mitä pitää tehdä, kun menen aivan lavan viereen, joten jouduin ottamaan riimusta kiinni ja menemään lavan viereen. Sitten vasta tajusi jutun ja onnistuikin sitten toisella kertaa ilman että pidin kiinni. Ollaan myös opeteltu nostamaan jalkaa käskystä ilman että pitää kiinni. Alkuun se vaan rupes kaapimaan, kun sillä on aina kiire saada palkinto hyvästä työstä. Minttu on kyllä oppinu et sen on maltettava odottaa ennen kuin saa mitään.

Nyt Minttu saa taas lomailla kaks viikkoo, kun itse olen lähdössä perjantaina synnyinseuduille ja tulen näillä näkymin vasta ens viikon sunnuntaina pois, jos ei koti-ikävä yllätä. Joudun siis lähtemään ens viikolla KYSiin siskoni tueksi, kun sai vauvan 27.12.2012 ja nyt näillä näkymin oltas poikaa kotiuttamassa ensi viikolla, mutta se voi myös siirtyä sitä seuraavalle viikolle. Saimme siskoni kanssa perhehuoneen ja sinne saamme myös vauvan yöksi. Siinä sitten opettelee hoitamaan lastaan ja minä olen sit tukemassa. :) Mutta palataan asiann :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti