sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Turhauttava viikonloppu sekä kengittäjän käynti

Viikonloppu on ollut yhtä h*lvettiä. Koko tämän kuun aikana ei oo yhtään kuivaa päivää ollut. Tarha/laidun yhtä kurakkoa. Mintulta takakenkä irti. Mitä vielä?

Tänään kummiskin kengittäjä kävi laittamassa irronneen kengän takaisin jalkaan ja sanoikin, että oli siististi lähtenyt irti ettei ole lohkassu kaviota ollenkaan. Veikattiin, että kenkä oli lähtenyt sen takia, koska kengittäjä laittoi pikkuisen isomman kengän, että vahvistus kavio paremmin. Ilmeisesti Minttu oli toisella kaviolla painassu kengän reunaa, jolloin kenkä oli irronnut.
Maanantaina oli kengitys ja torstaina irtos kenkä. Perjantaina soitto kengittäjälle. Olisi eilen pitäny tulla, mutta tuli kiireellinen meno. Tänään sitten tuli ja ei mennyt pitkään kun kenkä oli takaisin jalassa. Minttu on aina ollut sellainen, et se riuhtoo takasiaan pois kengityksen aikana, mutta kengittäjä ei anna periksi, jolloin Minttu rauhoittuu eikä yritä tehdä mitään.

Myös Mintun selässä on pikkuinen jumi. Tietystä kohtaa kun painaa kevyesti, niin hevonen voi vaikka ruveta istumaan, jos halutaan. Nyt ollaan vesisateella loimitettu, koska eilen oli taas tärissy kun sisälle otettu vähän liian ajoissa, koska itsehän menin tallille vasta kuudeksi. Mintulla olikin jo B.O.T-fleece päällä ja minä otin vaan kaviot ja laitoin yöksi pintelit jalkoihin, kun välillä turvottaa jalkoja, mutta nyt on pysyny ihan normaalina, joka onkin ihan hyvä.

Nyt saa nähdä, et milloin pääsee oikeesti ratsastamaan, kun kenttä on niin pehmeä ettei siihen tuu mitään muuta kuin vaurioita ja menee ihan muralle. Varmaan joudutaan kyntämään ala ja keväällä sit heinä sinne kasvamaan.
Kuten kuvasta näkyy, niin erittäin märkää meillä päin.. :(

5 kommenttia:

 1. oivoi, onhan tuokin märkää ja kuraista, mutta näkisitpä pohjanmaan!! teillä asiat näyttäis olevan vielä ihanhyvin! :) mutta toivotaan nyt että nii sielä ku tääläki kuivus maa nyt edes vähäse. (':

  VastaaPoista
 2. Joo, tää on niin rasittavaa! Onneks maastoon pääsee(: menkää maastoilemaan? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein tee hyvää ratsastaa nyt kovalla pohjalla, kun on pelkät kantahokit ja jalka (kavio) joutuu väärään asentoon.

   Poista
 3. Ai en tienny et mintulla on hokit :D

  VastaaPoista
 4. Nooh.. Siis Mintulle laitettiin kantahokit kaikkiin kenkiin, jotta ei tarviis kengittäjän sit käydä laittamassa uudelleen kun maa rupeaa jäätymään. Mut pitää katsoa et miten sitä lunta rupeaa tulemaan, koska pitäs sit tilsakumit laittaa.

  VastaaPoista