torstai 4. lokakuuta 2012

Ratsastustunti

Eilen oli siis pitkästä aikaa ratsastustunti, koska viime viikolla en ollut koeviikon takia.
Menin tallille vaille kolme ja katsoin ensimmäisenä listasta, että kenellä menen jonka jälkeen menin pukemaan sukat, chapsit ja kengät. Otin kypärän, hanskat ja raipan ja menin ottamaan Iitan karsinasta pesuboksiin. Siinä sitten pesin kurajalat puhtaaksi ja vein takasi karsinaan. Siinä sitten kuivasin jalkoja ja harjasin loput kurat hevosesta pois. Laitoin ensimmäisenä suojat jalkaan ja sitten lähdin hakemaan satulahuoneesta suitset ja satulan. Menin takaisin karsinaan ja loput tuntilaiset tulivatkin kun olin kerinnyt ruveta varustamaan Iitan. Kun sain Iitan valmiiks, niin jouduin vähän auttelemaan. Ei oikein kerkeä joka paikkaan ratkeamaan, joten onneksi oli toinenkin henkilö vähän auttelemassa. Kello tosin oli jo 15.45 eli 15 minsaa sitten olis tunti alkanu. Siinä sitten oli pientä säätöö, eikä muilla hevosilla ollut vieläkään varusteita. Siinä sitten sovittiin opettajan kanssa, et menisin seuraavalle tunnille (17-18) ja pidettäs meidän tunnilla sellainen opetustunti, eli laitellaan käytännössä suojat ja pintelit jalkoihin ja opettaja kyselikin, et mitä hyötyä suojista ja pinteleistä on hevosille. Vastaushan on et ne tukee ja suojaa jänteitä. Mutta meinasin kysyä, että miten ne tukee, mutta se unohtu. Sitten kävimme läpi erilaisten kuolainten nimiä ja käyttötarkoituksia. Jouduinkin sitten nimeämään kuolaimet ja kaikki muiden nimet tiesin paitsi "matokuolaimen" nimeä. :)

Kun kello läheni 16.40, niin menin laittamaan Iitalle uudelleen varusteet päälle, kun ne piti ottaa pois. Siinä ei taaskaan pitkään mennyt kun oli varusteet päällä. Kun kaikki oli valmiina, niin menimme maneesiin. Siellä sitten oli vähän ton tyylinen puomi rata. :) Kun sain kiristettyä vielä lopullisesti satulavyön ja jalustimet laitettua sopivan mittaiseksi, ei kun vaan selkään ja alkukäyntejä tekemään. Siinä sit muutama kierros kävelyä ja sit ohjastuntuma käteen ja ravailemaan ja pääty ympyrät + pysähdykset, et sai hevosen kuulolle. Sitten kun sai hevosen kuulolle, niin alkoi varsinainen tehtävä. Menimme kaikki C-päätyyn kuuntelemaan opettajan ohjeita ja sitten tehtävä voi alkaa. :) Ensimmäisenä meidän piti mennä noi neljä puomi niin, että keskellä siirryimme vähäksi aikaa käyntiin ja heti raviin. Eli teimme ensimmäisen harjoituksen ravi-käynti-ravi siirtymisillä. Seuraavassa tehvässä tehtiin samoin, mutta mentiin vuorostaan kiemuraa, eli ei mentykään vastakkaista puomia, vaan mentiin toisen puomin vierestä. Unohdin piirtää kuvaan, mutta noiden oranssien pisteiden puomien yläpuolella olevat puomit piti ylittää niin että tavallaan tuli puoli ympyrä. Kolmannessa harjoituksessa mentiin samalla tavalla kuin ensimmäisessä, mutta keskellä nostettiin laukka.
En osannut Iitalla ratsastaa yhtään, vaikka olen kolme kertaa sillä mennyt. En vaan saa sitä toimimaan toiseen suuntaan ollenkaan. Lähtee vaan kiihdyttämään vauhtia tai ei siirry kävelemään. Tosiaan pitää ruveta harjoittelemaan ratsastamaan myös muilla hevosilla. Muuten tunti oli ihan kiva, koska sai olla vähän kokeneempien ihmisten seassa. :) Ja sitä paitsi meidän tunnilla olis ollut vain 3 ratsukkoa, joten maneesi olisi ollut liian iso meille kolmelle. :D
Puomitehtävä. En osaa piirtää paintilla yhtään :D

Mutta palataan viimeistään lauantaina ehkä jopa kuvien kera..

2 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä joskus esittelypostauksen tuosta ratsastuslukiosta ja siellä opiskelusta? =)
  Harkinnu sinne tulemista, kunhan lukioon haku koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hieno ajatus. Voisinkin tehdä sen tässä heti. :)

   Poista