torstai 11. lokakuuta 2012

Eilinen tunti

Eilen oli jälleen tunti ja meidän vaki opettaja oli Hingunniemessä kengitysseppä kurssilla ja meillä oli tällä kertaa sijainen. Menin taas kolmeks tallille ja katsoin ekana, et kenellä menen hämmästyin kun nimeni kohdalla luki tällä kertaa Cassius "Cassu". En oo koskaan aiemmin sillä mennyt, mut kertahan se on ensimmäinenkin. Menin taas vaihtamaan vaatteet ja menin Cassun luokse. Ensimmäinen vastaanotto oli korvat luimussa, mut leppy heti kun rupesin juttelemaan sille. :) Laitoin kiinni ja rupesin harjaamaan. Cassu nosti takajalan ylös ja potkas sivuun kun oli selän kohdalla harjaamassa. Onneks se jäi yhteen potkuun ja sainkin harjattua koko hevosen tarkasti. Seuraavaksi putsasin kaviot ja antoi tosi nätisti nostaa jalat. Sen jälkeen laitoin suojat jalkaan ja kävin hakemassa satulan ja suitset varustehuoneesta. Laitoin ensimmäisenä satulan selkään ja kun olin rupeamassa vyötä kiristämään, niin säikähdin, et mitä tapahtu kun Cassu piti ihmeellisen vinkumisen. Vähän säikähdin, et mitä tapahtu, mut sekin oli vaan sellainen hetkellinen. Kuulin sit jälkeenpäin, et se pitää aina välillä ihmeellisiä ääniä.

Kun saatiin kaikki hevoset valmiiks, lähdimme kohti maneesia. Kiristin satulavyön lopulliseen kireyteen ja sovitin jalustimen sopivan mittaiseksi (jotka eivät sitten olleetkaan, ilmeisesti jalkani ovat pidemmät kuin käteni :D) ja mentiin korokkeen eteen, josta nousin sitten selkään. Siinä sitten päästiin tekemään pysähdyksiä pitkien ja lyhyiden sivujen keskelle. Aluksi en meinannu saada Cassua pysähtymään, mutta lopulta se rupesi onnistumaan :) Kun oltiin saatu hevoset verryteltyä, niin aloimme tekemään ensimmäistä tehtävää kevyessä ravissa. Pitkin sivujen keskeltä joudumme tekemään molempiin suuntiin isot keskiympyrät. Sitten kun saimme tehtyä sitä jonkin aikaa, niin seuraavaksi saimmekin nostaa ympyrälle käynnistä laukan. Yritin nostaa laukkaa, mutta Cassu vaan nosti päänsä ylös ja säikähdin, et nytkö se rupeaa pukittelemaan, mut onneksi ei. Opettaja sanoi, että voi myös ravata sen ympyrän, mutta lopussa voi ravista nostaa laukan. Vähän aikaa menin ravissa, mut päätin kokeilla uudelleen laukkaa. Se oli hetkellistä, kunnes opettaja sanoi, että pitää maiskuttaa, jotta se pitää sen laukan eikä siirry raviin. Siinä sitten saimmekin nostettua upeat laukat ja se oli ihanaa.

Seuraava tehtävä oli ratsastaa ilman jalustimia kiemurauraa ja tehdä siinä kiemuraurassa voltti. Helppoa oli istua käynnissä, mutta auta armias sen ravin kanssa :D Cassun ravi on hyvin outo, eikä siinä osaa istua. Tuntui että mä pyörähdän, joten puristin satulaa jaloillani. Yhessä välissä olin ihan rento eikä edes tuntunut, että tippuisin, kunnes taas "jännitin" ja meinasin valua. :D Mut kyllä se vielä pikkuhiljaa rupeaa tuo tasapaino kehittymään, kun ratsastaa vaan paljon siirtymisiä ilman satulaa tai ilman jalustimia :)


Viime viikolla tilasin Mintulle "uudet" suojat kun entiset möin pois ison koon vuoksi. Tänään sain ne haettua ja ne näytti kyllä siltä, et ne olis sopivat, eikä liian isot. Ostin suojat eteen sekä taakse kanssa pitkät hivarit ( EquiTheme-merkkiset)

Olen myös pidemmän aikaa etsinyt anatomisesti muotoiltua satulavyötä joustolla, kunnes löysin sellaisen. Toivottavasti se olis nyt hyvä ja saa kiristettyä hyvin. Aiemmin olen käyttänyt 120cm anatomista muotoiltua vyötä ilman joustoa. Tämä uusi on kanssa 120cm ja olen kyllä itse tykännyt käyttää noita joustovöitä kun keskuksella käytetään hevosilla esim. Iitalla anatomista vyötä joustoilla. :)

Mutta huomenna alkaa syysloma ja tarkoituksena olisi liikuttaa Minttu päivittäin, jos sää sallii.. Mut ei haittaa, jos tihkua sataa, muttei satais kaatamalla. Säässä ainakin luvataan, et viikonloppuna ei satais kaatamalla, mut sen näkee sitten. Palataan asiaan.

4 kommenttia:

 1. Öö, miks et pysy selässä ilman jalustimia?! Sehän on ihan perusasia, helppoo! ::D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä pysyn, mut en sellasen hevosen selässä jolla on POMPOTTAVA ravi, eikä tasainen. Käynnissä helpompi istua kun ei tarvii kun vaan olla siellä, mutta sitten kun hevonen lähtee ravaamaan, niin siellä kyllä vaaditaan enemmän tasapainoa. Ja sanotaanko näin, että tämä oli elämäni ensimmäinen kerran ratsastaa ravissa ilman jalustimia..

   Poista
  2. Ja enköhän ole aiemmissa blogeissa maininnu noista anonyymi kommenteista, et NIMI esiin, jos meinaa kommentoida tai estän anonyymien kommentit uudelleen!

   Poista
 2. Anonyymi kuules, ei kaikki asiat ole kaikille yhtä helppoja tai vaikeita! Kaikki meistä on erilaisia sekä eri tasoisia ratsastajia :) Ja erilaisuus on vaan hyvä.

  VastaaPoista