tiistai 1. heinäkuuta 2014

Ratsastusko kuntoilulaji?

Monet ovat sitä sanoneet, ettei ratsastus olisi liikuntaa. Toki kehittäähän se lihaksia, mut ei sillä laihdu. Nyt olen aloittanut painon tiputuksen ja onnekseni huomasinkin, että paino tippunut 2 viikon aikana ~8kg :) Hyvä minä, vielä toki on painoa tiputettava jonkun verran. Lauantaina kävinkin sitten käppäilemässä vajaan 5km lenkin ja sunnuntaina hyppäsin sitten Mintun selkään ja voi että ku se toimi tauon jälkeen mainiosti, mitä alkuun meinas testailla menemällä "kentältä" pois. Ei auttanu ku kääntää takaisin kentän suuntaan, vaikka meinas pistää aluksi vastaan, mutta vähän ajan päästä menikin ongelmitta "kentälle". Siellä sitten pyörittiin ja otettiin muutamat laukannostot, kun ravikin alkoi pikkuhiljaa sujumaan hyvin, eikä pää ollut taivaissa. Laukassakin pikkasen rupes myötäämään. :) Siellä sit pyörittiin ehkä joku puolisen tuntia ennen kuin annoin lopettaa toki alkuun juoksutin 15min. :) Harjoiteltiin myös keskelle pysähtymistä ennen kuin tulin alas. Alkuun ei meinannu seisoa paikoillaan, mutta lopulta se siihen jäi ja pääsinkin alas.

Mintun karsina onkin jo ovea vaille valmis. Jospa saatas se tällä viikolla tehtyä. :)

Oho! Ovi aukko näyttää pieneltä, mut minusta se ei luonnollisesti ole. Silloin olisi pieni tullut, jos ois oikeesti jonkun ulko-oven karmeineen tunkenut tohon. :o Karsinasta löytyy korkeutta oliko 3m vai 2,8m ja pituus on 3m x 3,6m.
Oveksi tehdään kaksiosainen ovi, josta jää kesällä yläosa auki ja talvella pidetään kiinni. 


1 kommentti:

  1. Kyllähän se ratsastus on hyvinkin liikuntaa. Se on sitten eri asia, millä teholla sitä tekee, "humputtelulla ja oikealla tehokkaalla ratsastuksella on huima ero :) Kunnon ratsastus-treeneissä ja valmennuksissa varsinkin hiki lentää oikein toden teolla ja kaloreita palaa todistetusti paljon.
    Kivalta näyttää muuten myös toi uusi karsina!

    VastaaPoista