lauantai 20. heinäkuuta 2013

Peltorallia!

Tänään pitkästä aikaa itse nousin Mintun selkään kun on muut käyneet ratsastelemassa ja vettäkin on satanu ettei oo päässy senkään takia ratsatamaan, kun kenttä on liukas sateella. Alkuun testailin satulaa ja huomasinkin, et satulan toppaukset eivät myötää koko selkää, vaan jää takaa ilmaan jonkun verran. Muuten satula istui täydellisesti. Joten varmaankin joudun toppauttamaan satulan uudelleen, jos vaan pystyy. Mut mulle on tulossa sovitettavaks kaverilta Idealin satula, joka on kaarevahko ja säkätilaa on reilusti, joten voisikin sopia Mintulle. Juoksutinkin sit Mintun satula selässä ja katsoin ettei se nouse takaa kun ravaa tai laukkaa, mutta satula pysyi tiiviisti paikoillaan. Kun sain juoksutettua molempiin suuntiin, niin hyppäsin itse selkään ja mentiin "kentälle". Siellä päästiinkin sit menemään jonkun aikaa kunnes alkoi Mintun opittu testailu ja työnty kentältä lapa edellä pois. Siinä sit yritin antaa pohkeita ja yritin saada menemään eteenpäin, mutta vielä mitä. Neiti päättikin ruveta peruuttelemaan ja pyörimään ympyrää. Muutaman kerran kyllä sain takaisin "kentälle", mut sit ajattelin et mennäänkin muualle kun näköjään kyllästyny siinä menemään. Nyt testasimme et menikö Minttu rantatielle ilman vikurointia ja sepä meni tosi nätisti eikä hötkyilly yhtään. Vuokralaiset olivat niittäneet yhdeltä peltolohkolta kuivanheinän pois ja paalanneet, joten mentiin sit sinne kokeilemaan, et toimiiko Minttu sit paremmin siellä. Ja sehän oli kuin unelma vähän aikaa kunnes rupes sivuttain taas kävelemään ja menikin sit niittämättömälle pellolle eikä suostunut kulkemaan eteenpäin kunnes taas käänsin sen toiseen suuntaan ja jatkoimme harjoituksia. Välillä tuntu et ois lähtenyt viemään minua, mutta pysy kuin pysyikin hallinnassa. :) Jos Minttu olis yksin, niin varmaan menis ilman ongelmia. Pitäs vaan joskus uskaltaa testata, jos pääsis lähtemään raviradalle ja menis siellä kentällä, kun olemme sellaisen saaneet hankittua, mut jospa se kunnostettas ja tehtäs parempi, niin voiskin ruveta siellä sit käymään. :) Jos on liikaa virtaa, niin radalle pudottelemaan enimmät virrat pois ja kentälle taas kokeilemaan. Testasimme myös tallille päin menon käynnissä ja sehän oli tosi rauhallinen vaikka vauhti oli vähän nopeampaa kuin normaalisti. :) Katsotaan mitä sitä huomenna keksii. :) Mut jotain pitää tehdä.

3 kommenttia:

 1. Mikä satula sulla olikaan? Tossa Awan satulassa nimittäin on aika korkee säkätila, niin pelkään että se painaa lapoja. Vaihetaanko päikseen? haha:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä kumpiko se nyt on Pfiff VS vai MoneyPony. Ei se säkätila ehkä siihen lapoihin vaikuta. Olen nähny aika monella hevosella satuloita joissa korkea säkätila. Jos ne toppaukset niissä siivissä painaa, kun onhan niitä semmosiakin satuloita, joissa ei oo niitä toppauksia siivissä. Pitäs sinun kokeilla, et kun laitat satulan selkään ja nostat jalkaa ylös, jolloin lapa menee ääriasentoon ja liutat kättä satulan ja hevosen lavan välissä et painaako mistään. Tossa meidän satulassa kyl on sitä säkätilaa kans ihan mukavasti, mut jotenkin se vaan ei takaa käy yhtään selkään kun jää sitä toppausta ihan takaa pikkasen ylös. Mut jospa se joskus sopis kun saadaan lihaksia selkään ja painoo tiputettua.

   Poista
 2. haha nii :D ää siis tarkotin sitä, ku luin jostai et liian korkee säkätila saattaa painaa siihe sään sivuille (puhuin vahingossa lavoista). Mut mulla on nyt romaani käytössä ja kaipa toi on iha hyvä tolle, vaikka saattaa olla just nyt liian kapee, ku toi on TOSI lihavassa kunnossa nyt.... Pitää saada laihtumaan ja sit kattoo uudellee :)

  VastaaPoista