sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kuulumisia

Kuten taas huomaatte, niin en ole kerinnyt kirjoittelemaan töiden takia tänne. Olen siis tämän kuun lapsia hoitamassa. :) Mutta palataanpas nyt muutaman päivän kuulumisiin.

Pe: Aikomukseni oli ratsastaa Minttu, mutta tulikin yllättävä käänne ja yks kesälomalainen tyttö halus tulla ratsastelemaan, joten itse jouduin kävelemään Mintun vierellä kun ei oikein osaa yksin mennä enkä ois muutenkaan laskenu tuntematonta ihmistä yksin menemään, jos sattuu jotain sattumaan eikä Mintulla ole vakuutuksia. Aluksi laitoin kävelemään kentälle ja siinä ne sitä menivät vähän aikaa ja muutamat ravit saivat otettua kunnes Minttu päättikin testailla ratsastajaa menemällä veräjästä tallin suuntaan eikä suostunut liikkumaan. Siinä sit suostuttelujen jälkeen sai Mintun takas kentälle ja menivät siellä vähän aikaa kunnes kysyi, et voiko mennä maastoon. Sanoin ettei Mintulla ole hirveesti menty kauemmaks, joten mentiin sit rantatielle kävelemään. Pääsimmekin taas uuteen paikkaan ja Minttu katsoikin ihmeissään uutta paikkaa ja säikähti jotain, jolloin pomppas pienen sivuaskeleen, mutta ratsastaja pysyikin selässä. Sitten jatkoimmekin matkaa kunnes taas pysähtyi ja katsoi järvelle päin ja saunamökkiä :) Siinä sit käännyimme takaisin päin ja jonkun ajan päästä tyttö kysyi voiko laukata. Sanoin, että voi laukata kuhan saa pidettyä Mintun hallinnassa eikä lähde viemään. Näytti kyl ihan rauhalliselta laukalta, mutta oli joutunu aika paljon pidättämään että sai takas raville ja pysähtymään. :) Hänelle jäi hyvä mieli kun sai ratsastaa pitkästä aikaa. :)

La: Ensimmäisenä aioin mennä kentällä, mutta eihän siitä mitään tullu kun Minttu rupes steppailemaan ja peruuttelemaan. Menikin sitten tallin eteen ja kun yritin saada kääntymään takaisin kentälle, niin eihän siitä tullut mitään kun rupes vielä enemmän peruuttelemaan. Siinä sit laitoin vielä itsekin kaikki likoon ja peruutin niin pitkään kunnes suostu kulkemaan eteenpäin. Ei siitä tullu mitään, joten menimme kävelemään tielle. Eka meinasin, et oltas menty rantatielle, mutta ei se sinnekään menny. Pitkän taistelun jälkeen päästiin yhteisymmärrykseen ja menimmekin sit lopulta tielle kävelemään. Päästiin pihasta vähän matkaa kävelemään, kunnes vastaan tuli auto. Minttu ei reagoinu autosta yhtään mitään vaan malttoi mennä eteenpäin. Tosin katsoi vähän muualle :D Annoin Mintun valita suunnan risteyksestä ja kääntyi oikeelle, joten menimme sinne päin. :) Matkaa tais tulla yhteensä jotain ½km tai vähemmän. Kaikki sujui todella hyvin omasta mielestäni. Minttu saikin minulta kunnolla kehuja kun meni niin nätisti. Eikä tallille ollut kiire yhtään. :)

Su: Tänään taas menimme kävelemään suosiolla tielle ja meni kyl taas niin hyvin että ei voi olla ku onnellinen hevosestaan. :) Mentiin taas oikeelle vaikka testasin kääntyä välillä vasempaan, mutta ei se sinne kääntyny vaan meni pohkeenväistöllä oikeelle :D Mentiin vähän matkaa tietä pitkin kunnes kokeilin, et pysähtyykö. Minttu pysähty, joten voimme ottaa ravin :) Mentiinkin sit pikku pätkä rentoa ravia löysin ohjin ja pysähdyttiin taas kävelemään. :) Otimmekin sit muutamat ravipätkät lenkillä. :) Kun oltiin menossa yhdellä pikkutiellä ja päästiinkin sitä jokunen sata metri menemään kunnes metsän laidassa oli "mörkö" kivi, joka "hyökkää" Mintun päälle, jolloin Minttu otti sivuloikkia pellolle ja tipahtikin lopulta ojaan. Tai ei se kokonaan tippunu vaan oikee etunen tipahti. Siinä sit miettiminen, et mitenkäs sitä nyt päästään pois ojasta, mut kyllähän se sai sen jalan sieltä nostettua. Käännyimmekin sit kummiskin takaisin, vaikka ei olis saanu kääntyä vaan jatkaa matkaa eteenpäin ettei se seuraavalla kerralla pelkää sitä samaa kiveä. Otimmekin sit ennen tallin risteystä vielä viimeinen ravipätkä ja mentiin takaisin pihaan. Minttu saikin sit letkulla vettä niskaan ja olipas hassun näköinen kun letkutin vettä suoraan suuhun :D

Mutta huomenna uudelleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti