perjantai 4. huhtikuuta 2014

Toimitus saapunut

Tosiaan tilasin viime viikolla Luontoäidin hevoset-sivun kautta Chia siemeniä ja ne tulivatkin tässä pari päivää sitten, vaikka toimitusaika olikin 1-3 viikkoa. Voi vaan sanoa, et nopeaa toimintaa. Laitan tähän vielä pienimuotoisen "tuoteselosteen", jos joku ei tiedä mitä Chia siemenet ovat.

"Chia siemenet ovat 100% luonnollisia ja niillä ei ole dopingvaroaikoja. Chia siemenet sisältävät paljon rasvaa sekä omega rasvahappoja.  

Chia siemenet tarjoavat luonnollista hyvinvointia ja sopii hevosen joka päiväiseen ruokavalioon. Sopii loistavasti kaviokuumeherkille, metabolisesta oireyhtymästä, ylipainosta tai suolisto-ongelmista kärsiville hevosille. Siementen suuri kuitupitoisuus edistää suolen toimintaa ja siksi Chiaa käytetään myös poistamaan hiekkaa suolistosta. 

Runsaiden hyvien öljypitoisuuksien takia rehu sopii erittäin hyvin myös kutiseville, kuivasta ihosta, katkeilevista jouhista ja huonosta karvata , kuivista ja halkeilevista kavioista kärsiville hevosille.

Rehu sisältää paljon proteiinia, rasvaa, hyvää kuitua sekä hivenaineita, vitamiineja ja antioksidantteja. Ei sisällä ollenkaan sokereita.

Käyttö:
Hevonen (500kg) : 0,5-1,2dl päivä
Ponit: 1rkl- 0,75dl päivä

4kg riittoisuus n. 60 päiväksi

Voidaan syöttää hevosille kuivana tai turvotettuna kylmällä vedellä sinään tai muun rehun seassa. Älä turvota kiehuvan kuumassa vedessä. Turpoaa kylmässä/haaleassa vedessä n. 5-10minuutissa. Rehu on miedon makuinen joten hevoset syövät sen yleensä mielellään.

Aloitusannokseksi suositellaan n.20 päivän ajan maksimiannosta, jolloin ravintoaine puutteet täydentyvät nopeammin ja hiekka jota saattaa olla suolistossa toivottavasti poistuu.

Aloitetaan vähitellen annosta nostaen ja jakamalla eri ruoka-annoksiin. Chian aloitus ei yleensä aiheuta ongelmia, mutta herkkä suolistoisille kaikki rehu muutoksen on tehtävä varoen.
Hiekka poistuu parhaiten kun rehu annetaan yhdessä isommassa erässä iltaisin totutusvaiheen jälkeen. Hiekka saattaa poistuessaan aiheuttaa muutoksia lannan määrässä ja laadussa. Elimistössä saattaa tapahtua myös aineenvaihdunnan muutoksia jotka ilmenevät alussa runsaampana pissaamisena, runsaampana lantaamisena ja runsaampana juomisena. Lanta saattaa myös muuttaa väriään kellertävämmäksi.

Aloituskuurin jälkeen chiaa annetaan yleensä 5-7 päivänä viikossa noin puolikas annos maksimiannoksesta hevosen olotilaa seuraten. Osa hevosista hyötyy suuremmasta ylläpitoannoksesta, esim. vanhat hevoset, pahasti mahavaivaiset ja kutisevat. Maksimi annostuksella voi jatkaa myös jatkuvasti.

Aaseilla ja vanhoille alkuperäisroduille maksimiannos on syytä pitää kuitenkin varovaisena alussa , koska niiden elimistö on tottunut hyvin pieniin ravinnon rasva ja proteiinimäärin.


Säilytys huoneenlämpötila, kosteudelta ja voimakkaalta auringonpaisteelta suojattuna. 1dl painaa n.80g ."

Ostin myös tänään vielä 1,4kg sankon, kun sitä näköjään saakin ihan täältäkin päin. Noista syöttää kyllä jonkun aikaa. Suunnittelin, et syöttäisin ½dl/päivä, koska toi annostus on laitettu 500kg painoisille hevosille ja Minttu ku painaa sen alle 500kg. Viime mittauksen mukaan painoa oli 465kg.

Myös ruokinta muuttuu:

Aamu:

1dl Peacemaker
½dl Mineral Plus
½dl Chia-siemeniä
1 paloiteltu porkkana

Ilta:
1dl Peacemaker
½dl Mineral Plus
Suolaa
1 paloiteltu porkkana

Aiemmin Mintulle on syötetty ruokaöljyä vaikka OLEN sanonut asiasta ettei Minttu tarvitse öljyä enää ruoan seassa. Iltaruoasta on kuulema jätetty öljy pois, mutta aamuruokaan ovat laittaneet. Jos rupeaa näyttämään, että on liikaa valkuaista, niin kivennäinen jätetään kokonaan pois, mut pitää jotain antaa Chian kanssa, ettei rupea nirsoilemaan. Saa nähä, miten maistuu tämä rehulisä, kun Psylliumia ei suostunu syömään, vaikka sekotti rehun sekaan. 

Heinää toki saa aamulla, päivällä ja illalla, sekä yöksi saa vielä vähän reilummin. Kerta annos on n. 2kg/kerta, mutta yöks saa pikkasen reilummin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti