keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Pukkinappula löydetty :)

Lauantaina suunnittelin kaiken valmiiks ennen kuin rupesin Minttua puunaamaan ja varustamaan. Menimme kentälle käppäilemään ja meillä oli sillä hetkellä käytössä Pelhamit, että saatais vähän enemmän kontrollia. Minttu rupes tuntumaan todelta hyvältä eikä painanu kuolaimelle yhtään. Teimme voltteja pitkillä sivuilla ja päädyissä isot pääty ympyrät. Sekä teimme pitkille sivuille myös pysähdyksiä ja Minttu toimi kuin ajatus. Pikku hiljaa ruvettiin ottamaan raviakin mukaan ja se oli niin rauhallista kun olla ja voi. Ei löntystelly vaan se oli tosi rauhallista. Teimme taas käynti-ravi-käynti siirtymisiä ja testasimme peruutuksesta suoraan raviin ja sehän toimi. :) Oli kyl niin ihana tunne kun hevonen toimi niin hyvin pitkiin aikoihin. Nyt huomaan kuinka pieni tuntuma tekee vaikutuksen hevoseen. Pysähtymistäkään ei tarvinnu kuin ajatella ja tehdä olemattoman pieni pidäte. Peruuttaminenkin onnistuu tosi hyvin ja vetää pään heti alas ja niska nousee ylös päin. Yleensä Minttu on pää korkealla peruuttanut ja ollut selätön. Nyt huomas kuinka nousin ylemmäs kun käytti selkäänsä. Myös ratsastettavuus oli tosi upea. Kun oltiin muutama kierros ravattu. Otettiin laukka kehiin. Ei hirveästi laukattu kuumalla päivällä. Kun saatiin nostettua molempiin suuntiin laukat, niin siirryttiin raviin ja käveltiin jonkun aikaa ennen kuin otin satulan pois selästä, jonka jälkeen jatkettiin tielle kävelemään ilman satulaa. Paarmat on pahoja Mintulle, koska hermostuu niistä ja minun oli vaan harjoiteltava olemaan siellä selässä vaikka mitä tapahtus. En ees muista milloin olen viimeksi ilman satulaa mennyt, mutta hyvin siellä pysyi. Nyt myös olen huomannut miten ihmeellinen käynti Mintulla on. :D Jalat ja koko ihminen heiluu miten sattuu :D Minttu potkikin muutamaan otteeseen hätistääkseen paarmoja pois, mut pikku nytkäykset eivät minua häirinnyt vaan osasin myödätä liikkeitä. Isommalla tiellä Minttu käyttäytyi hyvin ja tallille päin ei ollut kiirrettä, vaan käveli tosi rauhallisesti. Sitten kun menimme rantatielle kävelemään ja käännyimme takaisin pihaan päin, niin Mintun vauhti meinasi ruveta kiihtymään. Onneks oli taluttaja mukana, muuten ei olisi tullut yhtikäs mitään ja minä oisin tullut heti ensimmäisen raviaskeleen jälkeen tullut alas selästä. Mä niin inhoon paarmoja. :/ Kun päästiin takaisin tallille, niin pyyhkäsin Mintun pyyhkeellä hikisimmistä kohdista, jonka jälkeen päästin sen takaisin laitumelle syömään.

Sunnuntaina sit meinasin, et olisin vaan käynyt ilman satulaa taas käppäilemässä, mutta eihän siitä mitään tullut. Selässä sain istua rauhassa, mut sitten kun olisi pitänyt lähteä kävelemään niin Minttupa rupes eka steppailemaan, jonka jälkeen se hyppäs takajaloilleen ja sitten tekikin pieni muotoisen pukin. Pysyin selässä kun myötäsin taas sen liikkeen. Tulin suosiolla alas kun ei näköjään tykännytkään enää et lähettäs ilman satulaa käppäilemään. Kokeilin selkää, eikä se sitä aristanu yhtään. Laitoin satulan selkään eikä se siitäkään välittänyt mitään. Kun sain satulan selkään, niin menimme taas kentälle ja siellä se viihtyi paremmin. Ei ollut minkäänlaista temppuilua, vaikka olis voinu kuvitella et jos on kipee, niin ois myös yrittänyt pukitella satula selässä. Mentiin taas vähän aikaa ja halusin kokeilla etuosakäännöksiä. Jipii! Ne onnistuivat minulla ensimmäistä kertaa. :D Olen niin hämmentynyt ja samalla onnellinen. :) Tätä tunnetta on vaan niin hankala sanoin kuvailla. Pyydän anteeksi, koska ei ole kuvia vaikka olis varmasti saanu hyviä kuvia hevosen osalta. ;)

Mutta palaillaan! :)

P.S. Mintun liikutus on noussut nyt 3. päivään ja toivotaan, et saatas edes 4-5pv/vko liikutusta. Olishan se kiva jos joku vaan tulis pitämään ns. tuntia meille. Pitäs vaan jaksaa yhtä entistä valmentajaa kysyä, jos se vois tulla valmentamaan meitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti