maanantai 20. toukokuuta 2013

Tästä kesä voi alkaa

Lauantai:

Menin jo aamusta tallille touhuamaan. Kävin katsomassa hevosten vesitilanteen ja lisäsin lisää vettä saaviin. Sitten menin rapsuttelemaan Minttua laitumelle ja annoin sen olla siellä vielä vähän aikaa ennen kuin otin sen kiinni.
Kun sain otettua neidin kiinni, niin lähdimmekin sit kävelemään eka vähän matkaa rantatietä, kunnes huomasin, et pellolla oli kurki, joten käännyimme takaisin ja menimme tielle päin kävelemään. Minttu toimi ihan hvyin taluttaessa eikä edes yrittänyt mitään tyhmyyksiä. Pysähdyimme tallin risteykseen kuuntelemaan, et tuleeko sieltä autoja tai traktoreita. Vähän matkan päästä kuului traktorin pörinää, joten käännyttiin suosiolla takaisin tallille. Kävely meinas nopeutua, mutta sain sen pysymään rauhallisena. Palkkioks mentiin sit syömään ruohoo pihamaalta joksikin aikaa.
Kun neiti sai syötyä "tarpeeksi", niin menimmekin sit takaisin harjauspuomille ja sidoin kiinni. Siinä sit harjasin ja putsasin kaviot. Kävin hakemassa satulan ja suitset varustehuoneesta ja laitoin satulan selkään. Nyt M antoin kiristää vyötä ilman että vikuroi siinä. Seisoi nätisti paikoillaan eikä edes hievahtanutkaan. Hyvillä mielin sit sain vyön kiristää sopivan kireelle. Suitsista otin nyt kokonaan turparemmin pois kun ei me sitä tarvita. Huomasin myös et 125mm kuolain on pikkasen liian pitkä, joten varmaan pitäs hommata edes yhdet 115mm kuolaimet.
 Kun sain M:n varustettua, niin mentiin sit kentälle käppäilemään. Siellä pyörittiin miten sattuu ja teimme lyhyille sivuille pysähdyksiä sekä peruutuksia. Hyvin tuntu olevan kuulolla. :) Sitten pari kiekkaa löysin ohjin ravia, mut eihän siitä meinannu mitään tulla kun neidillä oli pikkuisen intoa. Tallinomistaja oli sitä mieltä, et se johtui raipasta. Hah. Sanon minä. Minttu ei ole koskaan "kuumunu" raipasta vaan se johtuu siitä kun sillä on liikaa sitä energiaa, vaikka liikkuukin päivittäin pääsääntöisesti kävellen. 
Kun sain M:n rauhoittumaan ja saimme ravin hitaammaks, niin hetkeks taas käyntiin ja sitten ruvettiinkin työstämään laukkaa. M ei yhessä välin laukannu ollenkaan kunnes se sai taas sen innon takaisin ja laukan nostaa mielissään korvat höröllä :) Oli pakko testata miten nostaa laukan käynnistä ja sehän nousi upeasti. Laukkakin meinas olla vähän päätä huimaavaa, mutta sain senkin parin kierroksen jälkeen hallintaan eikä kaahottanut enää "kiitolaukalla".
Mentiin n. 30min, jonka jälkeen otettiinkin loppukäynnit ja pieniä taivutuksia ennen kuin lopetettii kokonaan.
Kun sain varusteet otettua pois ja M:n lihakset jäähdytettyä, niin päästin sen takaisin laitumelle ja piehtaroimaan. :)
Tämmöinen lauantai-päivä :)
Sunnuntai:

Teimme samoin kuin lauantaina, mutta nyt olikin käytössä suitset, joissa juoksutusliina kiinni, sekä riimu ja riimunnaru. Tällä kertaa kävimmekin vähän pidemmällä kävelylenkillä ja Pisara hirnu perään :D Niin se kyllä teki edellisenäkin päivänä. :D Kun käännyimme Mintun kanssa takaisin päin, niin huomasin, et traktori oli tulossa vastakkaisesta suunnasta. Onneks se pysähtyi tallin risteyksen toiselle puolelle, et pääsimme pihaan rauhassa. Tosin kun pääsimme pihaan, niin M rupes pyörimään ja korisemaan häntä tötteröllä, mut rauhoittui pian sen jälkeen kun koliseva "mörkö" oli mennyt ohi. Taas sai palkkioks syödä heinää ja Pisarakin tuli sit syömään pihamaalta. :D Eihän siitä meinannu mitään tulla kun Pisara olis vaan halunu mennä eteen päin ja vetää taluttajaansa. :D Se kummiskin asettui syömään ja nappaskin omistajansa kukkapenkistä kukkia, mut onneks jätti syömättä. :D Siinä sit syöteltiin hevosia jonkun aikaa kunnes taas otin Mintun harjaus puomille ja nopeesti harjasin ennen kuin satulan laitoin taas selkään. Yhen kerran meinas napsasta, mut muuten seiso nätisti paikoillaan. :) Kun sain taas laitettua neidin, niin mentiin taas kentälle käppäilemään ja tekemään kaikkee mahdollista. Nyt menin ilman raippaa, kun piti testata et johtuuko raipasta se "kuumuminen", mut eipä näyttäny johtuvan, kun oli kyllä sitä intoo vielä sunnuntainakin. :) Onneks sain taas nopeesti sen laukan rauhallisemmaks ja tasaisemmaks eikä tarvinnut kaahottaa täysiä. Muotokin rupes pikku hiljaa löytymään. Nyt pitäs ruveta saamaan se käyttämään aktiivisemmin takapäätään eikä tarvii selkä notkolla mennä. Toki on myös sellaisiakin pätkiä, jollloin vähän aikaa menee peräänannossa ja kaula kaarella, mut välillä tahtoo unohtua, et mitenkä sitä pitää kulkeekaan. :D Mut hiljaa hyvä tulee. ;)

05.05.2013 Minttu täyttikin sit virallisesti 15wee <3 Vastahan se oli 12, ku mulle tuli <3

13.05.2013 Yhteistä taivalta 3 vuotta <3

Mintun ensimmäisiä juoksutuskertoja minulla 2010


Keskiviikkona alkaa koeviikko, joten viikonlopulta ei taida tulla minkäänlaista postausta. Sen näkee sit miten oon kerinny lukemaan kokeisiin. Mut palataan viimeistään parin viikon päästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti